Ha van egy szünetmentesben egy SNMP kártya, akkor hogy szokás rákötni a gépet ill. hogyan zajlik a leállítása?
Ha van egy szünetmentesem, ami most usb-vel van összekötve az általa "védett" pc-vel, akkor ha rakok bele egy snmp kártyát, akkor gondolom elég egy progi, ami csak az snmp parancsot fogadja , nem kell az egész monotirozó rá (gépet így nem terheli).
De a kérdés az, hogy fizikailag milyen kábelen jön a leállító parancs?
Mert ha a rendes hálózati kábelen keresztül, akkor a switch-nek is kell táp, mert amúgy nem sok értelme van.(kivéve fordított kábel)
Köszi! Akkor jól gondoltam, hogy nem olyan egyszerű ez, hogy csak berakom a kártyát.
Leginkább az a problémám, hogy linuxon a monitorzó programok nem túl jók (java erőforrás evő cuccok) , eszik az erőforrást gondokat okozhatnak a gép leállításában stb.(Kivéve apcupsd,nut támogatott szünetmentesek)
Azért gondoltam a kártyára, hogy akkor oké , legyen kártya, mert akkor kevés erőforrást enne stb,de most akkor azt mondod jobb,ha fut a monitorozó program is (mondjuk egy fájlszerveren) amit a szünetmentes véd? Ha igen, akkor viszont ez ugyanúgy eszi az erőforrását a gépnek mint a sima usb -s monitorozó progi (mert gondolom igen)?
Nekünk gond nélkül ment Linuxon is a leállítás. Nem tudom miért zabálja az erőforrást.
Igen jobb ha fut a monitorozó és az (is) végzi a leállítást. Olvass utána az SNMP TRAP fogalmának, itt most nagyon hosszú lenne bele menni. Elméletileg működhet (erre találták ki), a gyakorlatban sok-sok év tapasztalata alapján nem 100%-os a megbízhatósága. Az SNMP-s megoldás előnye ott lesz az US/soros megoldással szemben ha egy UPS-re több gépet kötsz akkor több is tud egyszerre kommunikálni és mindegyik simán leáll, nem kell hozzá egy "szerver". És igen nálunk a fájlszerveren fut egy kis monitorozó alkalmazás ami elvégzi a leállítást. Néhány helyen van mellette olyan is ami tudja fogadni az SNMP TRAP-et. a kettőből legalább az egyik sikeresen leállítja a gépet.
Nos a progi Viewpower, két verziója van, egy direkt összeköttetős, ezt tudtam kipróbálni. 5% cput evett és ramból se túl keveset.
De a nagyobb gond, hogy nem állította le jól a gépet, amit ugyan sikerült elhárítanom, de kit tudja milyen rejtett dolgokat okozhat még, ezért nem merem serverre rakni.
Gondoltam, hogy akkor leállítom SSH-val a servert és a monitorozót más gépen futtatom. Végülis sikerült egyfajta megoldást találni rá, de itt jött be a router és hasonló kérdés.
Erre gondoltam, hogy oké, SNMP kártya, de most azt látom nem vagyok előrébb, sőt, vissza a kiinduláshoz:)
nem állította le jól = az adott linux verzió alatt a linux nem állt le, a leállítási folyamatot megakasztotta a szünetmentes monitorozó programja, ami azért van, mert nem írták meg jól . Sikerült ugyan megoldanom, de, ha ez rossz, akkor lehet más problémákkal is küzdhet ilyen alapon a program, ami később bukkan elő.
Egyébként a letöltési oldal szerint az adott linux verzió támogatva van.
"sok erőforrást zabál" = 500Mbyte RAM-ot eszik csak a JAVA-s része a futó folyamatok között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!