Miert nem mukodik a laptop ha a billentyuzet is ra van szurva (beepitett) - radolt a kakao?
Helotok
kidolt a kako egy Asus VivoBook X541 laptopra.
Szetszedtem de nem volt akkora kar, letorolgettem a mar jo par hete raszaradt kakaot.Az alaplapon volt egy muanyag folia is szerencsere, igy az erintetlen szinte.
A szervizben azt mondtak hogy a processzorral van a gond es hogy 160 euro lessz. Hat szetszedve a processzort nem is erte a kakao.
Osszeraktam bekapcsolt a gep de a billenytyuzet nem ment. Kikapcsoltam majd alulrol meg akartam tisztogatni,de ekkor figyeltem meg hogy nem ugy mukodik a gep ahogy kene. Magatol kikapcsol es a beakcsolo gombra se reagal ami a billentyuzetre van rakotve , mint egy hagyomanyos gomb.
Igy neha bekapcsol randomban de le is all szinte azonnal. Akkor tud bekapcsolni normalissan hogy elinduljon a windows ha nics ra kotve a billentyuzet...Ha egyszer beakcsolom akkor meg restartalni is tudom hogy nem kell jatszani a billentyuzettel hogy ra akarom szurni az alaplapra...mert csak akkkor kapcsol be,ha valahogy elmozditom es probalom raszurni a kis lapos muanyag kontaktos kabelt az alaplapra....
SZemmel viszont nem volt veszes a billentyuzet sem. Alig volt kakao az aljan. Mar letorolgettem de nem javult...
Lehet, hogy közvetlenül nem érte a procit, de az ugye megvan, hogy a víz különböző elegyei általában elég jó vezetők? Ha épp szerencsétlenül kötött össze két vezetéket a lötty, könnyen kaphatott a proci egy kis túláramot. Azt meg nem igazán szereti.
Tanulság: akármilyen kényelmes is, folyadékot ne tegyünk a számítógép közelébe. Főleg notebooknál kell vigyázni, mert az asztali gépet elég jól emgvédi a ház, a billentyűzet meg általában olcsó eszköz. De egy notinál simán adódhat ilyen probléma, mint nálad.
koszonom a valaszt.
Nem lehet hogy a proci tenyleg nem serult, mivel billentyuzet nelkul megy a gep rendessen, csak az a baj hogy dedikalt bekapcsolo nincs a gepen....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!