Az AMD miért nem fejleszt "Ray-tracing" videokarikat?
Ismert, hogy a videokártyák terén az AMD mindenben veri az NVIDIÁ-t. Szerkesztés, programozás terén is. A gaming piacon is azt mondja mindenki, hogy az AMD jobb kártyákat gyárt az NVIDÁé-nál. Értem ez alatt, hogy több VRAM-ot tartalmaznak és kezdetektől fogva aszinkron achitektúrásak.Erősebb egy AMD kártya.
Viszont azt nem értem, miért nem fejleszt sugárkövető videokarikat az AMD ? A sugárkövetés terén az RTX-ek viszik a pálmát és a legtöbb gamer NVIDI-ás kártyát vesz. Miért ?
"hiába jobb az amd, eddig még csak a desktop kategóriában került egy szintre az intellel"
Egy szóval sem állítottam ellenkezőjét.
A #1-es hozzászóló "pl szerverekbe nem véletlen nem raknak AMD-t" megjegyzésére reagálva bizonyítottam be (ami néhány Intel fankidnek nem tetszett), hogy azért az AMD is jelen van a szerverpiacon.
"Az intelnek még van kb 2 éve, hogy javítson. Na utána lesznek gondok, ha nem jön össze."
A Spectre/Meltdown (és még pár hasonló sebezhetőség) betett egy kicsit az x86 architektúrának.
Pláne hogy ott az ARM is a kapukban (az Apple már váltana a desktop fronton - [link] - a Microsoft is gondolkodik rajta - [link] - mobilkörnyezetben is eléggé uralkodóak - és betörhetnek a szerverpiacra is: [link] ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!