Overclock Biosban mennyire problèmás? Veszèlyes?
Ha egy processzor teljesìtmènyèt BIOSban megemelem, ès auto beállìtással adom meg a többi dolgot a gèpnek az okoz gondot?
Emellett az a teljesìtmèny szoftveresen megjelenik? Pl: CPU-z kijelzi a nagyobb hertzet? Vagy az alapot mutatja csak?
A legtöbb alaplapban van már beépített tweak ehhez, érdemesebb azzal tuningolni.
Ez automatán figyeli a hőfokokat és lejjebb veszi az értékeket ha melegedés vagy bármi gond van.
Persze a tuning "szépsége" elveszlik így, de biztonságosan tudod tuningolni vele a hardver eszközeidet.
Asuson pl. szinte mindegyiken van ilyen.
Hogy a biosban vagy a feltelepített programból állítod az már manapság majdnem mindegy.
Igen csak perpill egy règi gèpről van szó.. Egy AMD athlon x64 3500+osról ami egy magos ès sztem akkoriban mèg nem volt sajna ez beèpìtve, mindenesetre találtam hozzá egy programot.. Nvidia Inspector a neve ..
Am mi köze a GPUnak a Cpuhoz? Csak mert folyton minden program azt akarja oc-olni
Szerintem az alaplapod pontos típusa nélkül erre elég nehéz pont jó választ adni.
Többféle megoldás van többféle lapra, melyiken hogyan érdemes vagy kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!