Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen vinyót vegyek a követke...

Milyen vinyót vegyek a következő konfrigomhoz?

Figyelt kérdés

Nos.elmesélem a történetet:

Van egy AMD phenom X4 9550tm procim, 500gb Hdd, amd hd raedon 6790 1Gb

Am2 alaplap

Többször volt olyan hogy amikor bekapcsolom a gépet mindig az a hibaüzenet köszöntött engem hogy a számitógép nem vesz fel éleg áramot vagy valami ilyesmi. Viszont az F1 billenytűgomb megnyomasaval elindult a gép (300wattos táp) a táb hátoldalán van egy van egy kapcsoló aminek az egyik oldalán 230 a masik oldalán 115van (gondolom ez a Volt) Én ezt 230rol atkapcsoltam 115re (annak érdekében hogy hatha nem irja ki azt az uzenetet) miutan bekapcsoltam a gépet egybő pukkan egy hatalmasat a táp és füstölt. Utána be se kapcsolt. Gonfoltam hogy akkor most lőtte az alaplapomat is.Haveromtol kertem egy masik tapot (350wattost) es azzal elindult. Mivel elindult ezert biztos hogy nem hibas az alaplap. Viszont. A régi 80gb-os gyári vinyommal 1 nap csak egyszer tudom bekapcsolni mivem másodjára már nem bootol br a vinyorol és néha fel se ismeri, az 500gb-ost mrg néha-néha felismeri, viszont azt irja hogy nincs amirol tudna bootolni a gép.

Azt halottam higy rosz vinyot vettem és nem kompatibilins az alaplapommal. De akkor miért volt jó eddig? Milyen vinyó illik ehez a konfrighoz?(fent leirtam)

Esetlrg ha ujratelepitenem a vinyot az jo lenne? (Az 500gigast) köszi a segíteséget :)

2019. szept. 12. 00:31
 1/3 anonim ***** válasza:

Minek piszkálod ha nem értesz hozzá, nem hiába piros kapcsoló és általában le szokták ragasztani h "ilyen esetek" ne történjenek meg.

230V európában jellemző Amerikában 115V azért van switch a tápokon így nem kell külön gyártani minden régióba külön-külön...

Egy jobb tápban van ez ellen is védelem de gondolom vmi jófajta tápot lehetett mint akyga xilence hkc és társai.

Előbb kérdezz mielőtt cselekszel, én átnézném az alaplapot nincs e szétment kondi akár a többi cucc is károsodhatott.

2019. szept. 12. 08:39
 2/3 Alex Fly ***** válasza:
100%

Reménykedj, hogy az a szerncsétlen tápegység nem vitte el magával a fél gépedet az örök vadászmezőkre...

Ha elég gyorsan halálozott el, akkor a HDD elektronikáját megkímélhette; ebben az esetben az még menthető -de a rajta levő adatokról le kell mondanod. Ha nincs ekkora szerencsédb akkor egy HDD-cserével is megúszhatod -amennyiben nem az alaplapon szállt el a vezérlés...

2019. szept. 12. 17:18
 3/3 A kérdező kommentje:

Fogalmam sincs hogy milyen volt a tápom de nem volt drága :D

Remélem hogy legjobb esetben csak a winyóm kell cserélnem. Ja és amugy néha nem indul el mind a 4 rammal de ez ténleg nagyon ritka.

2019. szept. 13. 00:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!