Az alaplapom haldoklik?
Szóval a gépet, amikor elindítom, néha nem indul el rendesen(legutóbb csak neteztem, amikor leállt, majd jött a probléma). Alaplap adataival kiad egy képet(mint szokott 1-2 másodpercre), ad egy gépi "katt" hangot -kettő vagy három helyett- és nem tűnik ez el, nem jön elő a boot menü egy pillanatra, hogy aztán a Windows üdvözöljön...ilyenkor újraindítom és ez ismétlődik.
Egyszer csak, amikor jó kedvében van, egy boot menü jelleggel kijön egy vörös üzenet angolul, hogy az előző overclocking nem volt sikeres vagy valami hasonló...pedig én nem is nyúltam bele a gépbe. Ezek után alapbeállítások elfogadásával rendesen indul a gép és minden gyorsan, megfelelően fut. Oké, utóbbi se teljesen igaz, mivel ha egy játék kicsit gépigényes, akkor valamennyi játék után befagy a kép meg a hang beakad, majd újraindul a gép, vagy nekem kell újraindítanom. Először arra gondoltam, hogy hibás a CPU(illetve paszta csere), vagy a VGA, de így már nem gondolnám, hogy ezzel e kettővel lenne a gond. A hűtése a gépnek jó. A játékok szépen szoktak futni rajta, még a gépigényt igénylők többsége is(bár a fentebb említett ok miatt nem játszom velük), a böngészés gyors, a meghajtók is szuperálnak.
Az elem ki-be megoldotta a gondot(nem is tudtam, hogy az alaplapnak van eleme)...bár előző tulaj valószínűleg belenyúlt a gépes ismerősöm szerint...mivel a CPU óraszámát át kellett állítania.
Egyébként a gép olyan tiszta, amennyire lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!