Nektek hány éves a legöregebb, rendszeres használatban lévő laptopotok?
Itt is egy Thinkpad R51 :)
Feleségem XP-vel használta, mióta megkaptam, azóta volt rajta Lubuntu, Void Linux, és most MX Linux. Nincs napi használatban, tartaléknak van eltéve.
És van egy Gericom is, 2007-es kiadás, Windows 7 van rajta. Tavaly megsült a videókártyája, azóta csíkos képet ad, de ha tudnám pótolni, akkor még lehetne használni.
ASUS L7200, 19 éves. Már csak szogorúan DOS+Windows 95 retróra jó, de sosem teszem félre az asztal sarkáról. Az akkuja dög, amúgy semmi baja.
Van egy Compaq 430CX-em is, 486-os, de az már elégnyűgös, ritkán veszem alő. Az kb. 25 éves.
2011, még jól bírja. Csak melóra van használva, amíg meg nem adja magát nem veszek másikat mert email írásra és word/excel használatra tökéletes. Nemrég kapott egy bővített akkut, kicsit ormótlanul néz ki, hogy kb 5 centit kilóg a hátuljából, viszont cserébe 8 órát kibír 1 töltéssel.
Ha már igazán retró:
Egy bolha piacon vettem 3 ezer forintért, eredeti win 95-el! :D
Gyerekek szoktak rajta játszani, csak ezért a "laptopért" kellett összebuherálnom egy gépet amiben van floppy meghajtó, hogy tudjak floppy lemezre netről letöltött játékot rakni.
Van még a családban 7 éves HP, asszem 5 éves Fujitsu laptop, amik eddig hibátlanul mennek.
2017-ben vettem egy Lenovo Z50-70 laptopot, itthoni használatra filmezés, netezés, hogy ne a Dell-t kelljen mindenre használni. 1 év után alaplap hibával megadta magát. 50 ezer lett volna az alaplap hozzá, így inkább eladtam hibásan alkatrésznek.
Nekem most már év eleje óta thinkpad x230 van.
Elötte meg hp compaq sajnos nem tudom milyen tipusú volt, mert már én is csak kaptam, de azt tudom hogy kb 2003 vagy 2005-ben lett megvéve.
Abban az akksi már csak 20 másodpercet bírt a gép nagyon kerreget ezért év elején lecseréltem. Azon a laptopon még xp futott illetve késöbb linuxra váltottam főleg a merevlemez miatt, mert az is haldoklott.
Egy 8 éves Lenovo z460, bár lassan már olyan mint Kossuth bicskája.
A P6200-as procit lecseréltem i5-560-ra, a rendszer SSD-re került, az régi rendszervinyó az optikai meghajtó helyére, és kapott még 4 GB ramot a gyári 4GB mellé.
Mondjuk a tapipad egérgombjait cserélni kellene, de már nem költök rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!