Az új Ryzen+ NVIDIA gépek valóban alig jobbak a régi 5 éves konfigoknál?
Van egy 5 éves gépem, ami sokszor laggol már és játék közben lefagy időnként. Gyakran belaggol játéknál. Arra gondoltam hogy veszek teljesen újat. A bátyám most azt mondja, hogy nem érdemes, mert az új gépek alig jobbak teljesítményben. Szerinte egy új konfiggal ami ez lenne : AMD Ryzen 5 2600 6x3,9GHz + nvidia 1660 Ti alig lenne jobb teljesítményem mint most egy : AMD FX-8350 4219 MHz (21x201) + nvidia 570Ti-vel. Ez igaz? Nem érdemes 280k-ért új gépet vennem ?
A bátyám azt mondja látott videokat, amin több egymástól független ember állítja, hogy azok a régi AMD 8000-es procikkal szinte ugyanolyan teljesítmény erhető el, mint az új Ryzenekkel. Bátyám szerint a Ryzenek leheletnyit jobbak a régi szériáknál.
Én azt mondtam neki, nem tudom hogy igazam van-e, hogy látok streamereket, akik játszanak + TS-eznek is egyszerre és nem fagy le a gépük. A bátyám szerint ez azért van, mert ők nem használnak AVAST vírusírtót. Az a baj, hogy én nem értek ehhez ezért kérném szíves szakértelmetek. Azt mondja a bátyám, hogy a gépembe beleteszi az ő régi RAM-jait amivel 4-ről 8 GB lenne a régi gépembe a RAM-ok száma. Fizetek neki ezért 25000.- vagy veszek új gépet és eladom neki az enyémet 20000.-
Mit tegyek ? Valóban nem jobbak lényegesen az új játékgépek?
Ködszönöm szépen!
"4-ről 8 GB lenne a régi gépembe a RAM-ok száma. Fizetek neki ezért 25000.-"
Ennyiért DDR4 2x8 RAM-ot kapni.
Először a bátyádra reagálok:
"amivel 4-ről 8 GB lenne a régi gépembe a RAM-ok száma. Fizetek neki ezért 25000"
Iszonyatosan lehúz, még ha idegen lenne is durva árrés van rajta. Fizess érte max 4000-et, többet ne.
"eladom neki az enyémet 20000.-"
Ha már így le akart húzni, akkor a valódi használt értékén add el, ami 30-40 körülre tehető.
Eredeti kérdésre reagálva:
a ryzen 2600 bő 60%-al erősebb CPU, egyszálas és többszálas teljesítményben is. Most főleg az egyszálason van a hangsúly, mivel az FX borzasztó gyenge szálanként, tehát igen is nagy változás lenne.
Az FX sosem fogja megközelíteni sem, nem hogy utolérni a ryzeneket.
GTX 570 Ti nem létezik, csak 570, aminél több mint háromszor "erősebb" a 1660Ti.
280k-ból azért sokkal jobb gép jön ki mint a mostanid (nyilván).
CPU-t, ramot nyugodtan veheted használtan ha spórolni akarsz picit.
https://www.youtube.com/watch?v=OkG-UayPUfc
Hát ha a bátyádnak ekkora különbség leheletnyivel jobb akkor nem tudom mit vár el... és ez még nem is a 3700 az mégjobban elverné
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!