Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért laggol be az MTA a gépemen?

Miért laggol be az MTA a gépemen?

Figyelt kérdés

Adott ez a konfig:

Proci: i5-9600K

RAM: 2x8GB HyperX 3200MHz

VGA: GTX 1070

MTA-n egy aligmodolt fun szerveren is állandóan droppol az FPS-em..

Mitől lehet ez? Amíg gyengébb gépem volt, semmi baj nem volt..

Elég bosszantó, hogy az egész nyaramat feláldoztam ezért a gépért, és rohadt szarul fut rajta egy ilyen régi játék..

2019. aug. 28. 11:47
 1/9 anonim ***** válasza:

szóval a régi gépen ugyanez a szerver jól futott?

csak nálad van FPS drop?

más játékokban/szerveren is van drop, vagy csak itt?

2019. aug. 28. 11:56
 2/9 anonim ***** válasza:
Driverek rendben vannak?
2019. aug. 28. 12:03
 3/9 A kérdező kommentje:

Régi gépen nem volt semmi gond, igen.

Úgy tűnik, hogy csak nálam, mert másnak egy i5-7500-al, és egy GTX 1060-nal nincs semmi, max 1-2 FPS-t csökken, nálam meg akár 100-ról leugrik 50-re is.

Más játékokat nem nagyon próbáltam még, de szervert igen, más szerveren aránylag rendben van, de ott is szokott lenni kisebb FPS drop.

A videókártya driver naprakész, a többit még a Windows telepítette magától. Nem rég lett vásárolva a gép.

2019. aug. 28. 12:05
 4/9 anonim ***** válasza:
Mennyi RAM-ot eszik a játék, mekkora a CPU és GPU kihasználtsága közben? Más játékoknál is ugyan ezt tapasztaltad?
2019. aug. 28. 12:22
 5/9 A kérdező kommentje:

CPU kihasználtság: 15-25%

GPU kihasználtság: 8-10%

RAM kihasználtság: 30-33%

Más játékokat nem néztem még.

2019. aug. 28. 12:40
 6/9 A kérdező kommentje:
Valaki tud valami megoldást?
2019. aug. 29. 12:11
 7/9 anonim ***** válasza:
Nézd meg más játéknál is. Ha ott is jelentkezik a hiba, akkor vagy hardveres vagy valamilyen illesztőprogram hiba van. Ha a többi játék jól fut, akkor vagy az MTA nem kompatibilis a gépeddel (mondjuk az Op. rendszer miatt), vagy rosszul (pl. hiányosan) lett feltelepítve.
2019. aug. 29. 12:40
 8/9 A kérdező kommentje:

Megnéztem egy másik játékot ultra beállítások mellett (Saints Row: The Third), 125-115 FPS között mozgott az érték, de nem voltak droppok, és lagg.

Akkor csak az MTA-ba lehet a hiba?

Win 10-em van, állandóan frissített változat, illetve az MTA jól lett feltelepítve.

Akkor mi lehet a bibi?

2019. aug. 29. 18:08
 9/9 anonim ***** válasza:
Próbáld meg akkor újratelepíteni az MTA-t. (Ügyelj hogy a hivatalos oldalról a Win7+ verziót szedd le.) Illetve minden mást is ami kellhet hozzá (DirectX, Visual C++, meg ilyesmik).
2019. aug. 29. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!