Ryzen 5 2600 Tuning Gyári hűtővel?
Figyelt kérdés
Meddig lenne érdemes elhúzni gyári hűtővel?
Illetve offset voltage-ban kell a feszültséget növelni?
Alaplap: MSI b450m-pro vdh plus, ram: 16gb 2666mhz cl16
2019. aug. 20. 16:44
1/6 A kérdező kommentje:
Ami még kimaradt: A tápom egy seasonic focus plus 650w platinum, az gondolom tökéletes
2019. aug. 20. 16:46
2/6 anonim válasza:
Ezt le kell tesztelni. Én mindenképpen csak annyi OC t ajánlok amig nem kell + feszt adni rá.
Próbálgatod amig stabil 50mhz enként, pl és ha vmi baj van 25 el lentebb mész. És a hőmérsékleted nem megy stresz teszt alatt 75 fölé.
3/6 anonim válasza:
ezzel próbálgasd szerintem.
4/6 anonim válasza:
Próbáld ki. 70-75°C-ig jó vagy. A Ryzen procikat nem épp a jó OC-olhatóságuk miatt veszik az emberek, sőt, lehet hamarabb eléred az instabilitást mintsem hogy kevés legyen a gyári hűtő. (Haverom a 3600-án csak +50MHz-et tudott emelni.)
5/6 anonim válasza:
Én úgy láttam eddigi tesztek alapján hogy valszeg a ventilátor zaja lesz a legnagyobb gondod de más tekintetben a gyári hűtővel is húzható.
6/6 anonim válasza:
Hosszútávon 1.45V-nél meg kell állni. 4GHz-ig tudtam húzni egy Asrock B450M Pro4-el, végül 3.9GHz-re levettem, mert torturetest mellett a VRM nem bírta. 1.35V elég ennyihez, így stabil. 450W Focus Goldot használok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!