SSD meghajtót érdemes új játékgépbe tenni?
MIindenképpen, és erre telepíteni a Windowst.
Az SSD sokkal gyorsabb mint a merevlemezek többsége, például a gépet 20sec helyett 5sec alatt Bootol be, gyorsabban frissít stb.
A gyorsaság és megbízhatóság miatt javasolt használni.
Adatok tárolásásra pedig egy "játék gépbe" HDD javasolt :)
Naná. Főleg a mostani áraikkal. Még egy 1 terrás sata ssd ára sem olyan vészes már arra lehet játékokat is tenni és azok is sokkal gyorsabban töltenek be mindent majd.
Nincs benne mozgó alkatrész, nincs hangja, kevésbé sérülékeny, kisebb, elhelyezni is könnyebb emiatt. Van belőlük ledes változat is ha esetleg vevő vagy az ilyesmire.
Annyit nyersz vele hogy az adott játék/egyéb szoftver mondjuk 15-30 másodbérccel előbb játszható/használható lesz (betölt).
Egyéb haszna az SSD-knek nincs.
Online játékaim csak SSD-n tárolom, mindenkinek jobb ha gyorsan töltünk be egy meccsbe. Illetve olyan címeknél és hasznos, mint a Rust vagy ARK ahol ha kilépsz vagy kicrashelsz akkor csak elalszik a karaktered, de a játék megy tovább.
A Rendszert és az alap programokat mindenképpen SSDre tenném.
Nagyon köszönöm a válaszokat !
Mindenkinek ment a zöld pacsi :)
"Konkrétam az SSD a legolcsóbb komponense a gépnek"
Akkor ha TLC-t veszel de az a legszarabb én inkább QLC-t ajánlanék. Most oké hogy egy TLC-s Kingston A400 2.5 240GB 10-12 E de azzal nem fogsz jól járni. Több hsz-t olvastam róla hogy 2-8 hónap alatt kipurcan.
""Konkrétam az SSD a legolcsóbb komponense a gépnek"
Akkor ha TLC-t veszel de az a legszarabb én inkább QLC-t ajánlanék. Most oké hogy egy TLC-s Kingston A400 2.5 240GB 10-12 E de azzal nem fogsz jól járni. Több hsz-t olvastam róla hogy 2-8 hónap alatt kipurcan."
Nekem 4 éve nem purcant ki, több is van, de emellett vannak drágább SSD-k is.
Még ha 15-ért is veszel 240-es SSD-t, mondd már meg nekem hogy mi az az egy szem komponens a gépben ami ennél olcsóbb, és így nem az SSD a legolcsóbb komponens? Alaplap, CPU, RAM, GPU kiesett, ház is 15k körül használható minőségű, toronyhűtő is. Max az 1-2db házhűtő venti.
Még mindig ott tartunk, hogy az SSD a legolcsóbb komponens, és a legtöbbet hozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!