Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan tudom feltelepíteni a...

Hogyan tudom feltelepíteni a Windows 10-et?

Figyelt kérdés
Üdv. Hétfőn megérkezik az új számítógépem amire majd felszeretném telepíteni a Windows 10-et. Van egy 1tb-os HDD és egy 240gb-os SSD. Az SSD-re szeretném a Windowst feltelepíteni egy pendrive-ról. A pendrive-on megtalálható a 64 bites Windows 10 amit a Microsoft oldalról töltöttem le videó alapján. Ott akadtam el, hogy a partíció létrehozása. Azt nem tudom, hogy mindkettőt le kell-e formázni és, hogy felkel-e osztani az SSD-t amit nem szeretnék mert csak pár játék és programok lennének rajta. Szerintem nem muszáj felosztani. Ennél a résznél akadtam el. Kérlek titeket segítsetek. Köszönöm előre is!

2019. aug. 8. 22:49
 1/10 anonim válasza:
Ha elég egy is, akkor hozz létre egyet. Írd be a teljes méretet, és oké.
2019. aug. 8. 22:51
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, de mi értelme van annak ha felosztom több partícióra?
2019. aug. 8. 22:52
 3/10 anonim ***** válasza:
75%
Nem kell felosztani több partícióra. Legalább is neked nem, megteszi azt a telepítő, de azokat a partíciókat te nem használhatod (a Windows 10-nek van rájuk szüksége). Csak a legnagyobb partíciót formázd le, utána mehet rá a telepítés.
2019. aug. 8. 23:00
 4/10 A kérdező kommentje:
Rendben, de én az SSD-re szeretném telepíteni. Szóval akkor leformázom a HDD-t és utánna az SSD-re mehet a telepítés?
2019. aug. 8. 23:03
 5/10 anonim ***** válasza:
74%
2019. aug. 9. 00:04
 6/10 anonim ***** válasza:
0%

Ha tiszta telepítést szeretnél csinálni, a boot menüben válaszd ki, miről szeretnéd telepíteni, utána bejön egy menü és a partíciók ott felajánlja, hogy HDD vagy SSD, válaszd ki az SSD és azt ajánlom bontsd fel 2 partícióra 1 kb 2-3 szor akkora legyen mint az OS és fájljai, a másik része meg majdnem a kimaradó teljes, ez lesz a rendszerpartíció, erre jönnek a játékok és a programok elkülönítve az OS fájljaitól. Ez arra jó, hogy vírusfertőzés, adatvesztés esetén ne sérüljenek, vesszenek kárba az OS fájljai.

Remélem segítettem

2019. aug. 9. 02:38
 7/10 anonim ***** válasza:
87%

240 gigás SSD-t ne bontsd sehova.

Rákattintasz az SSD-re, létrehozol egy új partíciót a maximális mérettel, alkalmaz, és még 3 további partíciót fog létrehozni a kért 240 gigáson kívül, ez a rendszernek kell. Utána klikk a 240 gigásra, telepítés, a HDD-t egyelőre hagyd békén, azt majd Windows alól megformázod. Akár a telepítés idejére le is kötheted a HDD-t a gépről, így nem fordulhat elő, hogy a HDD-re kerülnek az indítási partíciók (ezt néha eljátssza a Windows telepítő).

Még annyi van, hogy a pendrive-ot GPT partíciós séma és FAT32 fájlrendszerrel kell elkészíteni, ezt Rufussal tudod megtenni.

2019. aug. 9. 10:03
 8/10 anonim ***** válasza:
83%

A HDD-t ne a telepítőből formázd mert csak bele fogsz gabalyodni (gondolom ha már feletettél egy kérdés nem vagy valami profi win telepítésben) Jobb ha nincs is rádugva telepítés közben és akkor 100% hogy az SSD-re kerülnek a telepítőfájlok.

A másik meg hogy 240GB-os SSD-t nem particionálunk, a #7 leírta a folyamatot hogyan kell eljárni.

2019. aug. 9. 11:09
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek!
2019. aug. 9. 15:24
 10/10 anonim ***** válasza:

"A HDD-t ne a telepítőből formázd.."

Pont úgy ahogy az #5 linkje mutatja.

2019. aug. 9. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!