Ez a gépösszeállítás nagyon rossz lett?
Többieket ismerve:
kevés a ram és legyen több mhz.
kingston ssd helyett meg inkább vegyél samsungot és ne spórolj, vegyél 400gb+ t
Egy gépet nem lehet megítélni, hogy jó, vagy sem. Mert van gép ami nagyanyámnak bőven elég, sőt sok, és van ami meg egy gamer hülyegyereknek is kevés.
Szóval tudni kéne, hogy nagyjából mire lesz használva.
Gyorsabb memória kéne, legalább 3000 MHz-es, de a 3200 sem volna rossz. Azonban 2*8 GB nem ártana manapság.
A videokártya terén pedig borzasztóan döntöttél, ennyiért bőven kapsz használt RX580 8GB-ot is, bolti garanciával, ami ketté hugyozza a 1050Ti-t. De újonnan is van ennyiért Rx570 8GB, ami még mindig bőven jobb, mint a választottad.
Tápból bőven elég egy 450-500W-os, így több pénz marad a memóriára.
Aminek pedig nézz utána, az az alaplap. Korábban a Gigabyte-nál voltak bajok UEFI téren, többeknek tönkre is ment emiatt a gépük. Hogy most mi a helyzet, nem tudom, olvass inkább utána.
a HDD és az SSD méretét én megdupláznám mert csak pár ezerrel kerülnének többe 2TB és 480 GB osak.
3000-3200 mhz es legyen a ram.
Tápegységből elég lesz egy 550Wattos és még hatékonyabban is fog működni mert 50% terhelés körül a leghatékonyabbak egy 650 es még 50% terhelésen sem lenne.
Videókártya pedig vagy RX570 vagy 580 legyen. GTX 1050TI meg az 1650 is a vicc kategória a mostani áraikkal és teljesítményükkel.
RAM-ból most érdemes 2x8GB-ot venni 3200Mhz mert nagyon lementek a memória árak, durván fél áron lehet megvenni mint egy évvel korábban.
Azt olvastam hogy nemsokára megint fel fog menni az áruk, szóval érdemes még most megvenni és legalább 5 évre le lesz a gond.
Ha alul megnézed az árukeresőben, durván 1 éve még 68 ezer körül volt, most meg kb. a 2016-os áron meg tudod venni fél áron.
A videokártya értékesítés is elég változó, bár az említett 1050 május óta elég fixen tartja az árát.
Hónapok óta 58 ezer körül mozog, és ahogy nézem nem is nagyon ugrált az ára.
Az más kérdés hogy én ilyet most már nem vennék, minimum 1060 vagy 1660, de az meg ugye kb. 2x annyiba kerülne.
RAM-ból viszont mindenképp 2x8GB 3200Mhz, mivel az alaplapod támogatja kár lenne kisebbet/kevesebbet venni. És később ha fejleszteni akarod a géped a memóriával már nem lesz gondod évekig.
2x4GB már nagyon kevés manapság, a Chrome is már úgy eszi a RAM-ot mintha muszáj lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!