Össze tudnátok állítani ezeknek megfelelően egy szuper olcsó számítógépet?
Szóval egy szuper olcsó számítógépet szeretnék, de úgy hogy nagyon könnyen bővíthető legyen. Szóval a jövőben ne kelljen. Nyilván a tápegységen nem akarok spórolni, de értelemszerűen ne valami 2000 wattos platinum tápegység legyen, hanem a fogyasztásnak nagyjából megfelelő.
Ezen felül csak a ház ami lényeg illetve az alaplap. A ház lehetőleg olyan legyen, amibe nehezen jut be a por, mert időnként egy elég poros helyiségbe is bekerülne. (Nyilván nem egy műhelybe, de egy porosabb szobába.) Az alaplap legyen olyan, aminél csak kedvemre cserélgethetem majd a hardvereket és nem igazán lesz akadálya a folyamatos fejlesztésnek. Még nem döntöttem el, de elképzelhető hogy a videókártya SLI-be lesz kötve illetve az alaplap Intel foglalatú legyen.
Szia! Azt én is javaslom, hogy várd meg a 10-es inteleket, de ha mindenképp most kell egy, akkor én ezt raknám össze a helyedben ha sok pénzed lesz rá később.
A 2066-os lap.
MSI X299 Sli Plus. Ez 84 ezer forint közép árvan.
Tápegység: EVGA SuperNOVA 750 GQ. Ez biztosan bírni fogja. Bronz minősítés és moduláris. Ez 42 ezer forint.
Gondolom elfekvőben van egy videókártyád. Ha nincs, akkor fillérekért tudsz egyet használtan szerezni. Ez 1-2 ezer forintos tétel.
Ram: Kingston HyperX Predator 8GB. Ez 15100 ft.
Használtam egy Intel Core i5-7640X bele ez 42 ezer. Ezt átmenetileg beteszed egy otthoni gépházba. Ez 183 ezer. Ez után ha már újra lesz pénzed már csak gépházat kell venni és több ramot bele, esetleg ha nagyon ragaszkodsz hozzá akkor egy erősebb proci.
1151 esetében, ha esetleg ennyit nem akarsz rákölteni ez a táp, ugyan ez a táp és ram.
Alaplap: MSI Z390-A PRO ez 41 ezer.
CPU: Intel Core i3-6100 44 ezer. Működik és azért nem is az a vállalhatatlan kategória.
És ha itt is mehetünk 150 fölé, akkor a ház NZXT H500. Ez olyan 24 ezer. Ez 166 ezer forint. Plusz-mínusz 1-2 ezer forint. És ezen még integrált kártya is van, amíg nem veszel egyet. Innentől kezdve tényleg csak "fejleszteni" kell. De én azért várnék az új Intelig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!