Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik a boot menü gomb?

Melyik a boot menü gomb?

Figyelt kérdés

van egy nagyon régi p1-es vagy 2-es gépem, és nem tudom behozni a boot menüt, próbáltam f8-cal ahogy a mostani gépemnél kell, de nem sikerül seogy sem, a biosba be udok lépni, de a boot menü egyetlen f.. billentyűvel sem jön be!

Hogyan tegyem rá így a 98-at?

2010. júl. 12. 14:26
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha a biosba be tudsz lépni, akkor nem tudsz boot prioritást állítani? mert akkor simán bootolna a 98 telepítő, a következő indításnál.
2010. júl. 12. 15:12
 2/4 A kérdező kommentje:
Megpróbáltam, mindent, van indító floppy-m is de mindig azt írja ki, hogy hiányzó NTLDR fálj vagy valami fálj, olyan, mintha leformázott vinyóval kapcsolnánk be a gépet!
2010. júl. 12. 17:30
 3/4 anonim ***** válasza:

miért nem ezzel kezdted.

Hiányzik vagy sérült az NT loader. Ez egy fájl, ami a windows telepítő CD-jén rajta van és a C (vagy ha máshol van a rendszer akkor az) partícióra kell felmásolni. Aztán megoldódik a dolog. Egyik megoldás, ha bebootolsz a windows telepítőről és ott a javításkonzolban felmásolod a telepítő cd-ről. A másik megoldás, ha kiszeded a vinyót elviszed egy havernak, aki beszereli a gépébe és felmásolja a rendszer partícióra ezt az ntldr fájlt, amit a telepítő cd-n az i386 könyvtárban találtok.

2010. júl. 12. 17:53
 4/4 A kérdező kommentje:
ahha, én is beleraktam a gépbe azt a vinyót, megpróbáltam, úgy, hogy virtuális géppel felrakom rá a 98-at, minden okén ment felrakta élindult, csak annyi baj volt, hogy valami vsn vagy valami ilyesmi formátumba rakja rá a virtuális gép, és így jóformán sz@rt se ért 70 perces kinlódásom, mire felrakta a 98-at, de akkor megpróbálom, úgy, ahogy leírta ide az előző válaszoló:D!!
2010. júl. 13. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!