Eltűntettem volna a pixelhibát a tèvè kèpernyőjèről?
Figyelt kérdés
Van egy Samsung LCD tévém. Tegnap arra lettem figyelmes , hogy fekete alapon van rajta egy zöld világító pötty.
Fogtam egy ceruzát aminek a radíros végére tekertem egy kis szemüvegtörlő kendőt majd nyomkodni kezdtem azt a pontot a képernyőn, 5 perc után teljesen eltűnt .
Most ez csak ideig óráig lesz jó szerintetek? Továbbá gondolom az ilyen nem okoz további károsodást a tévének.
2019. aug. 4. 09:07
1/4 anonim válasza:
Nem minden pixelhiba végleges. Az én tévémen is van 1 zöld pixel, ami néha megjelenik 1-2 hétre, majd hetekre eltűnik, csak én nem csinálok vele semmilyen házi praktikát. Ha szerencséd van és csak valami érintkezési gond miatt ragadt be, a nyomás esetleg javított ezen. De nem garantált, hogy ezzel meg is javítottad és nem fog újra megjelenni.
2/4 anonim válasza:
Amit leírtál, az a pixelhiba egyik lehetséges javítási módja, úgyhogy igen, eltüntetted. Hogy mennyire lesz maradandó, azt majd az idő dönti el. Mondjuk vannak kevésbé drasztikus módok is, első körben érdemesebb lett volna egy pixel javító videóval próbálkoznod néhány órát. Ezek gyorsan váltakozó R, G, B színek, amik hatására a beragadt pixel helyre tud állni. Mechanikai behatásokkal csak akkor érdemes próbálkozni, ha ez nem használ, bár tény, hogy mindent jól csináltál és jó vége lett.
3/4 A kérdező kommentje:
És mi a fő oka annak hogy idővel jelentkeznek ilyen gondok ? Beèg a kijelző valamelyik cellája ?
2019. aug. 4. 10:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!