Egy Intel Core i5-8600K ki tud hajtani egy Radeon RX 5700 XT-t?
Én ezt a 2-t találtam:
Gigabyte Z390 M GAMING
Asus TUF Z390M-Pro Gaming
(igen, számít a kinézet is)
Az asus-sal kapcsolatban még lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy WIFI-s kiadása? ami drágább? Az fontos nekem? Mert nekem nem kábelről jön a net, hanem vezeték nélkül.
Itt mindenki fejlesztőmérnök ? De akkor mit kerestek itt hétköznap délelőtt ? Nem dolgoztok ?
Ja hogy NEM ? Akkor meg mi a frászt beszéltek össze vissza magokról meg szálakról ?
Ne erőltessétek ezt a témát a jövőben, mert nagyon szánalmas, és félrevezető !
Na jó, akkor hogy pontot tegyünk a dolgok végére, az alábbi konfig megfelel 1440p-s játékhoz 27"-os hajlított monitoron, minimum 60 fps-sel mai játékokkal úgy, hogy lehetőleg minden grafiaki beállítást maxra húzok? Nyilván régebbieknél a cél a 144 fps, ha már 144 Hz-es monitort veszek.
Alaplap: ASUS TUF Z390M-PRO GAMING (WI-FI)
Processzor: Intel Core i5-9600K
Processzor hűtő: NZXT KRAKEN M22
Videokártya: Sapphire Radeon RX 5700 XT
RAM: Corsair 2x8GB DDR4 2666MHz Vengeance RGB
SSD: SAMSUNG 1TB 860 EVO
Táp: Cooler Master 650W MPY-6501-AFAAG-EU 80+ Gold
Ház: NZXT H400 CA-H400B-B1
Monitor: MSI Optix MAG271CQR
Sima QHD re teljesen jó lesz egyenlőre.
#15 -ös én nem vagyok fejlesztő, de képzeld sokat foglalkozok ezzel szabadidőmben. Sok összehasonlító tesztet néztem már ahol pl részletesen kielemzik különböző processzorok teljesítményét. Nem csak átlag FPS hanem a minimumot és a frametimeokat is mérik különböző frekvenciákon különböző ramokkal.
2017 ben egy i5 7500 4 mag 4 szállal simán jobban szerepelt mint egy Ryzen 5 1600x ellenben ezután jelent meg egyre több 4 mag feletti processzor és olyan játék ami többet is kihasznál 4 mag 4 szálnál. Az eredmények magukért beszélnek.
Csak azért mert neked nincs ezekre rálátásod az nem azt jelenti hogy mi sem tudunk semmit azért mert nem vagyunk fejlesztők.
# 18 na igen, de egy mezei felhasználót egy kicsit sem érdekelnek a száljaid, meg a magjaid. És szerintem az esetek, kérdések 90%-ban senkinek nem mond semmit amiről beszélsz.
Én speciel értek hozzá, de soha nem kezdenék bele egy válaszban, amolyan tutorial jelleggel ilyenről beszélni, mert felesleges. Nincs kinek, hidd el !
A Bitfenix egy szar, még ha 2%-al jobb is a hatásfok, de nem moduláris.
RAM-ból viszont megfogadtam a tanácsod, végül a Kingston HyperX Predator RGB CL16 KIT2 (HX432C16PB3AK2/16) esett a választás, igaz 5-6 ezerrel drágább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!