Milyen intel konfigot rakjak össze játékra?
Azért intel. Mert nem rég az i5 gép után vettem egy gépet amd ryzen 7 3800X procival, na meg x570 alaplappal. Direkt beruháztam az r7 3800x-re, mert az r7 3700x szerintem nem érné meg. Bár még az r7 3800x sem veri meg az i7 9700KF-t. De eladtam, mert rájöttem, hogy utálom az amd-t, mert drága és nem teljesít jól. És még ígyis azt mondta valaki hogy akkor is vegyek másik ryzen 7 vagy ryzen 9 esetleg ryzen tr gépet . Mert itt biztos alaplapi hiba lehetett, vagy bios. De sokan ajánlották, hogy inkább intel mert olcsóbb, erősebb és időtálóbb. Én ezt a konfigot néztem ki magamnak. Mindent cserélek, mert a többi alkatrészt amúgy is cserélni akartam. Ilyenre cserélnék:
gtx 1070 ti-ről cserélném le a vga-t, erre:
Először is: nagyon rosszul látod a dolgokat. Abból adódóan hogy ilyen kérdést teszel fel valószínű hogy nagyon nem értesz a gépekhez és a hardverekhez. Tisztázzunk csak pár dolgot amit rosszul tudsz. Az AMD procijai nem drágák a teljesítményükhöz képest, de te voltál olyan ember hogy megvetted az első héten. Még kell nekik egy fél vagy egy hónap és beáll jól az áruk. Tényleg érdemesebb lett volna a 3700x et venni mert a 3800x nem jobb annyival amennyivel drágább. Kövi dolog: és hogy a 3800x nem teljesít jól? Te igazából normális vagy? A második legjobb processzor a main stream piacon a 3900x után. És a nem lehet egy kalap alatt emlegetni egy 9700f procit egy 3800x el. Nagyon nagyon nem egy súlycsoport a kettő. Gamingben csak akkor veszel észre bármien különbseget az Intel procival ha 240hz es monitorod van. Másban meg igazaból nem is érdemes összehasonlítani a két procit. Mert toronymagasan veri a ryzen 7 3700x vagy 3800x a 9700f-et vagy 9700k-t. Már csak alapból az egyik egy 7nm es 8 mag 16 szál as proci, a másik pedig egy 14nm es 8 mag 8 szálas proci. Mindegy hagyom ha nem érted hát nem érted. Rossz döntés volt eladni azt a gépet, kár. Ha neked teljesítményproblémád volt akkor az valami más okozhatta vagy kifogtál egy rossz chipet, de tényleg bármi lehet. Ez a konfig amit összeállítottál az több sebből vérzik. Pl: a táp az kuka az alaplap lehetne jobb, a ház szintén sűtő mint jól szellőző gépház. Itt egy pár alaktrész ami megfelelne neked. [link]
Ez akkora kamu troll kérdés hogy nem igaz. 3800x et vettél mert szerinted a 3700x nem éri meg? Kb 15-20000 Ft köztük a különbség FPS ben meg 1-2.
Szerinted az Intel olcsóbb erősebb és időtállóbb. Ez kb olyan mintha azt mondanád hogy a jég meleg vagy hogy az ég zöld. Meg lehet nézni azonos áron melyik cég termékei jobbak főleg ha nem csak játékokat nézünk. Vagy azt hogy hogy melyik cég hány foglalatot használt 4 év alatt. Vagy hogy hogy szerepel egy i5 7500 egy Ryzen 5 1600 al szemben mai cpu igényes játékokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!