Ryzen 5 3600 proci alá milyen alaplapot vegyek?
A kiszemeltek: Asus rog strix b450-F gaming lap, ez 40k
Msi b450m mortar , ez 30k
Msi b450 tomahawk , 35k
Eleg a 30’ezres lap , vagy ha engedi a penztarca kell a 40 ezres h jo legyen a konfig , vagy nem szamit annyit h 10 k val tobbet megér ? Lesz melle 16gb ram , gtx 2060 6gb kartya
Itt találod meg a VRM listát az AM4 alaplapok számára:
Amint látod, körülbelül 50 ezres ársávig gyakorilag nincs különbség egy adott gyártó alaplapjai között. Kizárólag a chipset, a csatlakozók és a design változik.
A 40 ezres Asus rog strix b450-F gaming alaplap szabályzóáramköre MEGEGYEZIK az ASUS PRIME B450M-K 18 ezres alaplapéval. Ugyanannyira fogod tudni húzni, hála annak, hogy az agyondesignolt hűtőbordát a IO-shield teljes egészében eltakarja, így ugyanakkora a hűthető felület. Csak elköltöttél rá +20 ezret feleslegesen.
Ami meg a videokártyát illeti:
Kb 10%-kal erősebb az RTX2060 mint a GTX1660Ti, cserébe +50%-kal többe kerül. Nagyon rossz ár/érték aránya van, és lazán spórolhatnál raja 30 ezret.
Én Asrock B450M Pro4 lapot használok R5 2600 alatt, 3.975Ghz-ig tudom húzni 1.35V mellett. A normálisan barázdált hűtőborda és a 3 DC ventilátor csatlakozói miatt vettem meg, ebből a szempontból bevált, csak a memória OC-t nem kezeli normálisan, ettől függetlenül szerintem jól jártam vele.
Nyilvánvalóan nincs tapasztalatom mindegyik alaplappal, de a fizika alapjait ismerem, illetve azokat az oldalakat, ahol nem a marketing megy, hanem értékes információk. Ha nem a papírforma érdekel, hanem konkrét alaplaptesztek, akkor az Actually Hardcore Overclocking youtubecsatornán elég jól leteszteli a srác az AM4 alaplapokat, a kiszemelt lapokról mindenképpen nézz tesztet, ha van. De 25 ezer forint fölött én nem költenék alaplapra, kivéve, ha komolyan gondolom, akkor pedig 50 ezer alá nem mennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!