Nemrég raktam össze egy gamer pc-t és a lentebb kifejtett jelenség jött elő. Valaki tapasztalt hasonlót? Mi a megoldás?
A lényeg az hogy, amikor kikapcsolom a gépet, akkor minden LED világítás kikapcsol kivéve az alaplapit, az készenléti állapotban is világít ami este zavaró. Csak akkor szűnik meg ha lenyomom a tápot. A proci hűtőt kivéve mindent az Asus Aura irányít, de abban nem találtam mi lehet a gond.
Alaplap: ASUS RoG Srtix z390 E-gaming
Videokártya: ASUS RoG Strix GeForce RTX™ 2060 O6G
Memória: Kingston HyperX Predator RGB 16GB DDR4 3200Mhz
Proci hűtő: LEPA NeoIlusion (ez külön állítható)
Az én alaplapomon is zavaró volt este, a pulzáló LED világítás kikapcsolt állapotban is nyomta tovább magát. Sajnos az "értelmesebb" jobban bővíthető alaplapokat már telepakolják ilyen LED szarokkal, hogy 10 ezerért többért lehessen eladni... Szerencsére ki tudtam kapcsolni az
uefi-ben.
#6 valaki meg pont ezért ad ki nagyobb összeget hogy ilyen szarságokkal tele legyen pakolva a gépe.
Hozzáteszem ez egy nagy marketing fogás, ugyanis a gamer trend megköveteli hogy RGB LED-ekkel legyen telepakolva a gép.
Ha nincs világító alaplapod, ventilátorod, RAM-od stb. akkor te nem vagy igazi gamer :D
Az meg a másik hogy ezek a LED-ek filléres költségbe kerülnek, ilyen 100 forintos tétel, mégis 10-20-30 ezer forinttal többért el lehet adni a trend követőinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!