" A Windows nem telepíthető az x lemezre " Mi a megoldás?

A megoldás az amit valószínűleg a hibaüzenet ír csak te nem írod le.
"A Windows nem telepíthető erre a lemezre. A kijelölt lemez MBR partíciós táblát tartalmaz. Az EFI-alapú rendszerekben a Windows csak a GPT-lemezekre telepíthető"
GPT kell...

Így van. Telepítésnél ne előzőleg formázd, hanem a rendszertelepítéskor, mivel a Windows telepítője tuti olyanra fogja formázni, amire fel tudja magát rakni (tehát NTFS fájlrendszer, GPT partíciós tábla).
Mondjuk segítene, ha a teljes hibaüzenetet leírnád. Közvetlen nem rágja a szádba, hogy ezt és azt csináld és úgy rálelsz a megoldásra, de attól még a hibaüzenet alapján simán ki lehet találni a hiba forrását.
Ami még ötletem van, az az AHCI mód hiánya, amit a BIOS-ban (UEFI) tudsz bekapcsolni. Alaplapja válogatja, hogy melyiknél hol éred el ezt, van hozzá kézikönyv, vagy keresgélheted te magad is (ha még nem tetted meg). Ha megtetted, ami valószínű, mivel megemlítetted a kérdésben, akkor már csak az előbbi lehetőség állhat fenn, tehát rosszul van formázva a tároló. Erre többen is leírtuk a megoldást.
Ezek is megvoltak már... Lassan már csak hardver probléma lehet a gond... Még megpróbálom még egyszer, de egy másik bios-al is, de ha az se megy akkor visszaviszem az üzletbe. Már nagyon sok meghajtót telepítettem, de ilyen még sose fordult elő. A hibaüzenet ( emlékezetből )
A windows nem telepíthető az x meghajtóra Lehet hogy nem támogatott a rendszerindítás erről a meghajtóról, vagy nincs engedélyezve a lemezkezelő.
És igen, a telepítőben tudom formázni, és még partíciót is tudok létrehozni. ( Egyébként egy Kingston SUV400S37/120G meghajtóról van szó.

Telefonnal készített fotó sokat segítene hogy hol mondja ezen hibát. De kezd egyértelmű lenni hogy nálad a hiba, hiába cseréltetnéd. Olyan eszközbe dugtad amit nem említettél, de nem az alaplapi chipsetre.
Ezen kártyáról csak tárhelyként használhatnád, de nem bootolhatsz onnan. Át kell dugnod máshova.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!