Szaggat, akadozik az egér, mitől lehet?
Az egész pár napja kezdődött...
Sikerült összeszednem pár trójai vírust.
Ingyenes Avira vírusirtóm van, bekapcsolva állandóan, de semmit nem jelzett. Letöltöttem a Malwarebytes-t, futattam egy keresést és talált jó pár vírust.
Nos, ezeket karanténba helyeztem, aztán töröltem a fájlokat. (Nem a karanténból, hanem a gépről véglegesen.) Azóta ha bármelyik szoftverrel futtatok egy keresést, nem jelez vírust.
Viszont az egér/kurzor akadozás, szaggatás még mindig fenn áll.
Az érdekes az, hogy főként játék közben (League of Legends), viszont így játszhatatlan a játék. Néha böngészés közben is, vagy ha tölt valamit a gép.
Mi okozhatja a problémát? Hogy tudom megszűntetni az egér akadozását?
Szerintem nem sikerült az a vírusirtás teljesre, valami dolgozgat még azon a gépen.
Lehet regeditbőn létrehozza az új vírust ami karanténba kerül, ezzel jól elvan.
Taskmgr
Itt a teljesítmény fülön az erőforrás kezelő.
Itt nézd meg mi dolgozik.
Hogy tudnám felderíteni és kiirtani a vírust? Vagy végleg kikapcsolni/törölni a háttérben futó felesleges dolgokat amik valószínűleg a problémát okozzák?
A windows újratelepítése lenne a legutolsó opció, nagyon nem szeretném :/
Nagyon hálás lennék a segítségért!
Én egy Windows frissítő telepítést mindenképpen csinálnék, lehet megsérültek rendszer vagy erőforrás fájlok a vírustól és hiába irtottad ki az nem lesz elég.
Esetleg (rg. módban indítva a cmd-t)
sfc /scannow
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
és a driverek újratelepítése
is segíthet.
Utolsó! Részleteznéd nekem az általad leírt folyamatot?
Meghálálnám egy zöld kézzel (Ami amúgy is ment, és mindenki másnak is) :)
elindítod a parancssort (cmd.exe) futtatás rendszergazdaként módban.
Beírod amiket írtam. Megvárod míg lefutnak. Újraindítasz.
És készen vagy.
Utána nem árt felmenni a gyártó(k) honlapjára és a legfrissebb drivereket újra feltelepíteni. Alaplap majd videokártya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!