Széchenyi Egyetem Győr Mérnökinformatikus, mit kell tudnom?
Számítógépek működése, algoritmusok és Adatstrukturák, matek.
Ezek eleinte a legnagyobb szóró tárgyak.
Második félév számítógép hálózatok, programozás, amire érdemes lehet rákészülni.
Köszi a választ.
Programozásból mennyire "mélyről" kell indulnom, mondjuk álljak neki egy C-nek, vagy elég hogyha megtanulok néhány modernebb OOP nyelvet (C#, Java). Azt is hallottam, hogy sok helyen C++ a jellemző, viszont annak elég furcsa felépítése van szerintem.
Hálózatok mennyire komoly? Nem gondolom, hogy ez annyira releváns egy mérnökinformatikusnál.
Az algoritmusokkal, annak leírásával, számítógép alkatrészeivel szerintem tisztába vagyok, a legnagyobb kérdés nekem a matek.
Matekból van bármi, amivel tudok javítani a helyzetemen, vagy mindenképp szívás lesz?
Köszi szépen
C++ kell elég komoly szinten kell, harmadik félévtől objektumorientált szemlélettel. Elég komplikált nyelv, a C# nekem sokkal szimpatikusabb pl.
A hálózatokat is elég komoly szinten kérik, elég releváns tárgy a legtöbb mérnökinfó szakon mindenhol, itt Győrben főleg. Erre épül a webtechnológia, internettel kapcsolatos dolgok.
A számítógépek működése szintén elég sok tudást igényel. Nem általános dolgokról van szó, amit bárki kigugliz. beletartozik az operációsrendszerek, számrendszerek, különböző algoritmusok megvalósítása. Zh-kon a közel 80-90 %-os bukási arány is gyakran előfordul ebből a tárgyból.
A matek gyakorlása kérdése, ha a logikai készséged rendben van. Közel sem a legnagyobb buktató tárgy, és nem emiatt csúszik kb senki.
A diszkrét matek, ami szerintem még nehezebb, mint a sima matek. Ehhez is sok gyakorlás a kulcs.
Tehát akkor amennyire tudok feküdjek rá a számítógépek felépítésére, de az alkatrészek tényleges működésétől kezdve. Az OS-ek ismeretebe mit kernek, linuxos ismereteket is, vagy Windowsról kb. mindent?
Hálózatokból gondolom több kell mint egy beugró Ciscos CCNA szint, amivel most kb. tisztában vagyok.
Matekból is eljártam emelt felkészítőre, de őszintén nem öltem bele túl sok időt a gyakorlásba, szóval az tényleg lehet hogy csak idő kérdése.
Köszi szépen
Tanenbaum számítógép architektúrák és számítógép hálózatok , ami eléggé javasolt irodalom, ez szépen le is fedi a kért tananyagot.
Proghoz pl. a Cormen: algoritmusok kiváló anyag.
Mindegyik fent van neten pdf-ben is.
+ az operációs rendszerek részhez szintén Tanenbaum könyve.
Win és linux is az anyag része. Utóbbiból csak alapszintű dolgok.
Mateknál mindent fejből kell tudni, csak számológép használható és toll. Ezért kell tisztában lenni nagyon az anyaggal + gyorsan egyből tudni mindent, mert rohadt kevés rá az idő zh-án, vizsgán.
Mivel mérnök szak, csak a tökéletes válasz létezik, részpontokban nem érdemes reménykedni sehol.
Tanenbaum három könyvét már többen is ajánlották, lehet hogy megérné beszereznem őket.
Cormentől csak egy újabb könyvet, az Új algoritmusokat találtam meg, de ez 1000 oldal, de első ránézésre kegyetlen sok algoritmussal foglalkozik.
Operációs rendszereknél gondolom szinte nulláról kell tudnom mindent, kernel szinttől felfelé.
Matekot meg gondolom majd akkor ott gyakorolnom kell, előre azzal nem tudok mit kezdeni.
A Tanenbaum mindig jól jöhet, ezeket nem véletlenül ajánlják.
A Cormen algoritmusok tény, nem rövid. De ha komolyan akarsz programozással foglalkozik, alapmű.
opre-ból persze, kerneltől kezdve a szálkezelés stb. nagyon alaposan.
Matekból nagyon biztos alapok kellenek, nagyjából ha egy emelt érettségi szint megvan, nem lesznek vele gondok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!