Szenved a gép az utóbbi időkben? Mi lehet a probléma?
Az utóbbi hónapban elkezdett szenvedni a gép játékok alatt. Pl. CSGO-ban régebben 200 fölött volt mindenhol az FPS-em fixen, az utóbbi hónapban viszont alig volt 100-150 között. Tegnap óta pedig már a 80 FPS-t alig tudja tartani. (1280x1024 felbontáson)
SeeMTA szerverre eddig kb. 3-4 perc volt mire felcsatlakozott, most már majdnem 10, betöltés után pedig játszhatatlanul akad, már a login panelen is.
GTA 5-ben régen medium-high beállításokon volt simán fix 60 FPS-em, most már alig 30-40et tud stabilan megtartani.
AMD FX-6300
ASUS M5A78L-M/USB3
Kingston HyperX Fury Red 8GB 1600Mhz DDR3
Sapphire Radeon R9 270
Windows 7 Home Premium 64bit
1 terrás Toshiba HDD
Csak AMD
Sokkal gyorsabban megy tönkre mint az Intel.
Pasztázd újra a procit,takarítsd ki a gépet,rakj rá win10-et a későbbi problémák megelőzése miatt aztán egy darabig még jó lesz.
De ettől a ramtól is mit vársz? Manapság ilyen alacsony órajelű olyan ritkaság mint a 24mb vram. Nem drága annyira egy 2400-as vagy akár 2666-os hogy hagyd hogy így visszafogja a gépet.
Szerintem inkább a játékban lehetett valami update, ezek ilyenkor előfordulnak.
A wowban amikor még toltam pl. kiegenként/alkiegenként fele annyira lement az fps-em. Aztán pár nap/hét után helyreállt.
3dMark ban van olyan opció ami megmutatja a többi hasonló / ugyanolyan konfig teljesítményét, ezt érdemes lehet lefuttatni.
Ha az érték nagyjából akkora ami másoknak ezzel a procival és kártyával van akkor nincs gond.
Toltam egy 3dmark benchmarkot (SkyDive for gaming laptops and mid-range PCs)
13795 pontot kaptam, az azonos PC-k átlagosan 12600-14200 között vannak, szóval eszerint jó.
Nyo, közbe találtam egy részben jó megoldást.
Kikapcsoltam a qBittorrentet, így nyertem CSGO-ba kb. 30-40 FPS-t átlagban, ami egyfelől azért érdekes mert korábban sokkal több FPS-em volt még futtatott torrent mellett is, illetve már jóideje (szeptember) óta állandóan megy és seedeli a fájlokat, mégse volt semmi ilyesmi probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!