Windows 7 telepítése után nincs internet Linux operációs rendszereken?
Figyelt kérdés
Telepítettem a számítógépre Windows 7-et. Ezek után sem a live CD-k sem a telepített Linux disztribúciók nem látják az internetet. A kapcsolat automatikus DHCP-re van állítva és még is folyton azt írja hogy lecsatlakozva. Windows-on nincs ilyen probléma.#Windows #internet #számítógép #kártya #linux #ethernet #hálózati kártya #driver #hálózat #informatika
2019. ápr. 26. 01:28
2/7 A kérdező kommentje:
Te mi a pi cs ának válaszsz ha nem tudsz segíteni?
2019. ápr. 26. 11:07
4/7 A kérdező kommentje:
Igen. Egy kitiltást neked erről az oldalról.
2019. ápr. 26. 12:23
5/7 anonim válasza:
Jó lenne tudni milyen Internetről/modemről/routerről van szó, milyen géppel csatlakozol, milyen Linux-disztribúció(ka)t használsz?
Amikor "nincs Internet" kapsz a routertől/modemtől IP-címet?
Kapcsolatinformációk/ifconfig mit mond?
sudo dhclient -v parancs kiadása a terminálban milyen kimenetet produkál?
Eléred az alapértelmezett átjárót (routert/modemet/stb...)? Meg tudod pingelni?
Külső IP-címet - mondjuk 148.6.0.1 - tudsz pingelni?
Hosztnevet tudsz pingelni?
6/7 A kérdező kommentje:
Már megoldódott a probléma. Egyébként nem. Egyetlen router/modemet nem értem el, sem vezetékes, sem wifi hálózatról. A Linux disztrók kivétel nélkül mind Debian alapúak. (Mint (annak az Ubuntu és a közvetlen debian alapú forkja is), Ubuntu, Bodhi, knoppix. Live CD-ről Ubuntu, Mint, Debian-t és a Kali Linux-ot próbáltam. Nem kaptam ip címet és pingelni sem tudtam sem a google-t sem a router-t. Ifconfig üres volt, csak a mac címét láttam a hálózati eszközöknek.
2019. ápr. 26. 13:25
7/7 A kérdező kommentje:
Hálózati eszközöknél*
2019. ápr. 26. 13:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!