Az internet bezavar a tv adásba miért?
már egy jó ideje idegesít hogy valamiért a tv adás beszemcsésedik vagy megakad a hang és minap vettem észre hogy
a tv és a monitor kb 3 m re van egymástól és böngészés közben ha valami videót nyitok meg a tv-n azonnal nincs jel vagy elmosódik a kép egy pillanatra
ennek mi lehet az oka?csak hd csatornáknál van ez tehát az adatforgalommal lehet valami
100% ig biztos vagyok ebben mert pl twitchet megnyitom meg akad az adás ha egyszerre több streamert is nézek akkor pedig szinte folyamatosan akad a tv adás :)
egy elosztóból jön a tv és internet kábel
Ezt csak szolgáltató fogja tudni megoldani szerintem, jelentsd be ezt a hibát, hogy orvosolják. Adatforgalommal kapcsolatos tényleg, az internet és IPTV sáv-szétválasztása (nem tudom hogy hívják szaknyelven) nem megfelelő...
Esetleg csak kis sávszél érhető el nálad és a netezés lefoglalja az összeset? ...
Felteszem kábelTV-s Internetről van szó, ahol a szolgáltató kábelét egy osztóval kéeetéosztják - egy megy a TV-hez, egy a szolgáltató által adott modemhez.
Amint nagyobb sávszélességű forgalmat bonyolítasz az Internettel a rendelkezésre álló csatornákból is többet használsz ki. Nem megfelelő elválasztás esetén az Internetezésre használt csatornák bezavarhatnak a TV-adásért felelős csatornákba:
Ezért az első bekezdésben említett osztót ki kell cserélni. Hívd fel a szolgáltatót, vázold fel nekik a helyzetet, kimennek, kicserélik.
Köszi!
felhívtam elmagyaráztam mindent és azt mondták hogy a 2 nek nincs semmi köze egymáshoz és ilyennel még nem is találkoztak (:D) de ha gondolom kijönnek 6000ft ért és szétnéznek hogy mi lehet a gond.
Meglehet azt az elosztót valami boltban vásárolni, nem tűnik nehéznek kicserélni, ha meglehet venni magamnak jobban járok ha én cserélem ki.
Mivel nem mondtál semmi konkrétumot - a szolgáltató, az előfizetett csomag nevét, a modem (esetleg ha a TV-hez került a szolgáltatótól egyéb berendezés - például set top box) gyártóját, típusát, az elosztón szereplő adatokat, hogy ez a hiba újonnan lépett-e fel - így csak feltételezésekbe bocsátkozhatok, a legvalószínűbb szcenáriót vázolhattam fel.
Esetleg felléphetne földhurok a TV és a kábelmodem között (egy elosztóban vannak?). Vagy ha az Internet és a (IP)TV ugyanolyan technológiájú, lehet, hogy nem bírja a hálózat sávszélességgel és a végponti eszközük az Internetnek ad több erőforrást a TV-adás kárára.
"de ha gondolom kijönnek 6000ft ért"
Neked - mint előfizetőnek - minőségi kifogásod van a szolgáltatással.
Ezt - általában - ha a hibát az Ő eszközeik hibája okozza akkor díjmentesen el kellene hárítaniuk. Ha a hiba tőlük független, akkor elkérhetnek kiszállási díjat.
kis vidéki szolgáltató
póznáról a kábel fel a padlásra ,padláson elosztón 2 kábel a 2 tv-hez 1kábel a modemhez és ennyi semmi extra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!