Ki hogyan rendszerezi a személyes filejait, adatait?
Engem nagyon idegesít, hogy szét vannak robbanva az adataim a gépemen, telefonomon. Azt sem tudom mi hol van épp melyik eszközön arról meg végképp fogalmam sincs hogyan tároljam ezeket. A könyvjelzőimet elkezdtem szépen mappákba lementegetni, de sok értelme nincs. Az a baj, hogy rengeteg, nagy mennyiségű hasznos adatot mentek el mindig, de nem tudok mindent fejben tartani. Beszélek itt például online folyóiratokról amik jók de idővel elfelejtem már olvasni őket. Rengeteg képről amiket esetleg kapok, küldök. Ezeket már úgy oldom meg, hogy a közelebbi ismerőseimnek csináltam egy mappát és mindent oda vágok be ami velük kapcsolatos. De.
Na szóval szerintem mindenki tudja miről beszélek.
Egy adatmocsárnak érzem a számítógépemet és a telefonomat. Már nem az van mint régen hogy kiírtad egy kazettára mondjuk a zenét és beraktad a polcra, hanem youtube playlistek meg videok linkjeit tárolgatod. Hiába lett az adat mérhetetlenül "nagyobb" mint valaha. Több terrabyte-nyi információ is elfér egyetlen kis ikon mögött, ha nincs kint egy HDD-n nincs fizikai formája. Fizikai forma nélkül meg ugye nem forgatod a kezedben. így ritkábban használod. Pl egy zenét. A szar zenét nem dobod ki hanem megmarad a lementett link. A jobb zene nem forog mindig a polcodon hanem ugyanakkora kis ikonja van mint a szarnak.
És itt jön képbe amit mindenki annyira fikáz, névszerint az apple és az icloud. Ami a telefonodon az a gépeden ami a gépeden az a telefonodon. 200FT 500Gb online felhő tárhely képeketnek videóknak, a jegyzetek is szinkronizálódnak, zenelejátszónak apple Musicot használok megint csak 2000Ft/hó minden szám fentvan rajta pont mint a spotify azon hozok létre playlisteket.
Ha bármikor bármelyiket újratelepíteném icloudbol visszatölti az összes képem és minden adatom, telefonszámokat, zenéket, képeket, jegyszetet böngészési előzményeket MINDENT. Ez a legegyszerűbb.
Amúgy OneDrive vagy GoogleDrive ingyenes azthiszem 5gb, zenéknek ott a spotify és a google chromeot is lehet használni bejelentkezve és bárhol a világon bejelentkezel egy Chrome-ba a fiókoddal ott lesznek a böngészési előzményeid és a könyvjelződid is.
VISZONT. A SZÁMOMRA legkedvebb emlékeimet (képek és videók) 2db 64gb-os pendrivera mentegetem állandóan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!