Lassú a gépem, mit tegyek hogy gyorsabb legyen?
Jópár éves WIN7 legális frissítéssel, NOD32 szintén jogtiszta frissítéssel, de AMD 3Ghz proci és 4 giga ramom van 128 Mb-os VGA-val.
Csak nem tudom hogy a hardver vagy a szoftver miatt lassú a gép, hasonló gépek repülnek ehhez képest.
Amikor érzed lassú, nyisd meg a Feladatkezelőt. Ott meg tudod nézni milyen erőforrásai leterheltek a gépnek. HDD, CPU, RAM stb.
Ott meg tudod majd, mi az amin javítani kell és hogylhet-e egyáltalán, Megnézed milyen processz/folyamat az ami túlzóan sok memóriát és vagy CPU-t emészt fel a rendszerben.
Ez kiindulási alapnak jó, ha már túl vagy rajta akkor sry.
Inkább a hardver miatt, az én számítógépeim kb. 7-8 évig bírták az ipart, bár hozzá kell tenni, hogy nem nagyon terheltem túl őket. Manapság már még kevésbé, hiszen mobilon is lehet internetezni, s így a jelenlegi gépem (szintén windows 7)6 éves, és egyáltalán nem lassú. Persze számítógép és számítógép között is van különbség.
Esetleg lefuttathatsz egy víruskeresést, hátha valami vírus okozza a problémát.
Lehet hardver és szoftveres is a gondod forrása.
Hardveresen pl. a HDD állapotán romlása a hosszú évek alatt.
Szoftveresen akár a Windows Update rendszere is letudja terhelni, de akár egy Malware -t is össze szedhettél ami ellen a NOD nem sokat ér.
Vírusirtás megtörtént, mikor lassú a gép akkor a HDD kerreg nagyon... tehát én is hardverre tippelnék de azt hogyan lehet kimérni?
HDD Sentinel szerint jó..
HDD SMART adataiból megmondható.
Az hogy az őrszem mit mond, nem megbízható.
Fizikai memória: 75%
CPU használat 22%
A legtöbb memória 450 Mb-ot a Chrome böngésző fogyasztja.
Melyik smart adatot nézzem?
Memória használat is magas, a Chrome felfalta neked is.
Célszerű bővíteni 8GB -ig ha lehet, meg SSD -re cserélni a rendszerlemez, és azon csináljon lapozófáljt.
Azért kerreg olyankor sokáig mert a HDD lapozó tálját is használja mert a RAM elfogyott.
(Erőforrás figyelőben, ami a feladatkezelőből érhető el, ott lehet igazából látni a RAM használatát)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!