Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Szívesen foglalkoznék informat...

Szívesen foglalkoznék informatikával, de a matek/gondolkodási képességem gyenge?

Figyelt kérdés

elhelyezkedhetek informatikában, ha a rekruzív egyenletek elrémítenek és matekból nagyon rossz voltam, viszont active directory és egyéb alap dolgok, illetve windows serverben otthonosan mozgok?

A programozás része egyáltalán nem megy.

Konfigurálni viszont tudok, összelopkodni netről egyszerűbb dolgokat, mint tűzfalat konfigurálni, hasonlók.

De a kész önálló programozást egyáltalán nem értem

2019. jan. 1. 21:47
 1/5 anonim ***** válasza:
Akkor legyél rendszergazda! Azoknak nem nagyon kell programozniuk, bár gondolkodniuk azért nekik is kell.
2019. jan. 1. 21:57
 2/5 anonim ***** válasza:

Esetleg kipróbálhatnál egy linuxot, jó ha azt is érted.

Programozást én szeretem,de kicsit nehéznek tűnik, főleg nagyobb programok készítése.

Programozás melyik részet nem szereted/nem érted.

Matekból én sem vagyok jó, de a programozás megyeget.

C#-ban programozást próbáltad már?

Hasonlít a c,c++-ra és java-ra.

2019. jan. 1. 22:19
 3/5 anonim ***** válasza:

A helyzet az, hogy évtizedek óta fene mód tartja magát az a nézet, miszerint az informatika a matematika "kistestvére".

Aha...

Baromira nem.

Nem azt mondom, hogy egyetlen részterületen sem lesz rá szükséged, mert pl. ha majd természettudományos kutatók számára készítesz nagygépes célszoftvert a mérési adataik elemzésére, na, ott meghaltál, ha nem kened-vágod a matekot.

De egy weboldalt összetákolni kb. annyi matek kell, hogy ismerd a számokat, meg esetleg a négy alapműveletet.

Egy átlagos felhasználói szoftver elkészítéséhez szintén nem kell hú, de kemény matek.

Mögöttem már van 10 év informatikusi pálya, és tudod, hányszor kellett használnom bármi olyasmit, ami mondjuk az általános iskola 6. osztályos matekot meghaladta? Összesen 3-szor. Abból az egyik alkalom egy programozó verseny volt, a másik két alkalom meg amolyan hobbi-programozás során történt.

Az algoritmikus gondolkodás és a logika, az kell a programozáshoz. Az viszont elengedhetetlen.

Viszont úgy látom, te inkább rendszergazda-alkat vagy. És ha hidegen hagy a programozás, akkor kár lenne erőltetni. Jó rendszergazdából is ám hiány van. ;) (Tudnék mesélni, amikor az önkormányzat informatikusa ecsetelte nekem, hogy a régi, XP-t alig futtató 32 bites gépekre tegyek 64 bites Win7-et, és majd gyors lesz tőle...)

Rendszergazdaként garantáltan nem kell majd matekoznod, esetleg annyit, hogy értsd, mi az a hálózati maszk, és hogy lehet alhálózati címeket generálni. Persze, nem árt, ha ismersz valami szkriptnyelvet, mert pl. Perlben nagyon sok okosságot meg lehet oldani, de ez csak egy opció, nem előírás.

2019. jan. 2. 00:54
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, most kaptam egy motivációs löketet. Igazáböl azzal is gond van, mikor tegyük fel egy webáruháznak kell įrni php- és előjön az a feladat, hogy legyen akció és minden terméknek menjen le pl az 5%-a az árából, illetve ennek a változatai. Na ez is fejfájást okozott, viszont ez még egyszerūbben értelmezhető, mert pár perc google után rájöttem hogy kell százalékot számìtani, meg akciókat meg ilyenek. Viszont azért ijedte meg mert először teljesen kinai volt, hogy mit is kéne tennem :D
2019. jan. 2. 02:17
 5/5 anonim ***** válasza:
Olyat csinalj ami megy. Nem mindenki ért mindenhez . De valamit tudj, és azt rendesen
2019. jan. 2. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!