Most vásároltam egy laptopot amin az operációs rendszer Endless Os. Tapasztalat?
Semmit sem tudok az Endlessről, de linuxról lévén szó, az MS-Office valószínűleg jól helyettesíthető a LibreOffice csomaggal -- ez természetesen függ attól is, hogy milyen szintű kompatibilitást vársz el. A Visual Studiónak szerintem csak a Code változata létezik linuxra, amely a kódolást igen, viszont a vizuális tervezést tudomásom szerint nem támogatja. Nem írod, hogy milyen programnyelvre gondolsz, de ha C#-ra (a VS-t általában ezzel azonosítják a kérdezők), akkor használható helyette a MonoDevelop.
A két program eredeti windowsos változata nyilván nem futtatható. Ha úgy gondolod, hogy feltétlenül ezekhez vagy kötve, valószínűleg azzal jársz legjobban, ha Windowsra cseréled az oprendszert.
Köszönöm a választ! A kérdés azért merült fel bennem, mert informatikából érettségizek emelt szinten és a tanárom ad haza feladatokat amit vissza kell küldeni e-mailben. Programnyelvként pedig C#-ot tanulok igen, azt kifelejtettem.
Nem nagy érvágás ha nem fut rajta az Office vagy a Visual, mert van egy asztali pc-m ahol ezeket gyakorlom. A laptopot egyetemre vettem jegyzet írásra és programozasra. Minden esetre megnézem milyen és ha nem jön be akkor megfogadom a tanácsod és windowsra váltók.
Monodeveloper tudja futtatni a windows formos alkalmazásokat és persze a konzolos alkalmazásokat.
Vscode az csak konzolos ha jól tudom,mert ott a net core-t használja.
Monodeveloper sokkal jobb vscode-hoz képest.
Ez az Endless egy hulladék (nekem nem sikerült normálisan használnom).
Szerintem inkább tegyél rá egy normális Linuxot.
#5 nem olyan rossz bár igaz, hogy a gyártók pld: acer linpus linuxot tett ami elavult,de persze a felhasználó azután egyből a windowst teszi fel,mert azt ismeri... és nem, hogy egy ubuntu/linux mint vagy esetleg a Manjaro linux lenne rajta...
Ezzel csak azt érik el , hogy vedd meg drágábért a windows-t.
laptop+ előre telepített OEM windows általában olcsobb.
Persze a linuxos és windows között nem szokott sok árkülönbség lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!