Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ilyet hogyan tudnék csinálni?...

Ilyet hogyan tudnék csinálni? Valaki segítsen!

Figyelt kérdés

Szóval a gépemen van három partíció , egyiken xp másikon win 7 , a harmadikon semmi sincsen.

Elég kevés tároló lett beállítva a rendszereknek , és azt szeretném hogy a harmadik partíciót megszüntetni és elosztani a két rendszernek , de lehetőleg ne kelljen újra telepíteni őket.

Meglehet ezt oldani ?

Előre is köszönöm !!

2018. nov. 23. 15:10
 1/7 anonim ***** válasza:

Mini Tool Partition Wizard

[link]

A free elég.

2018. nov. 23. 15:15
 2/7 anonim ***** válasza:
Mondjuk, ha nem a kettő között van az üres akkor nehéz lesz. (Nem lehetlen, csak nehéz.)
2018. nov. 23. 16:57
 3/7 belapus ***** válasza:

Ha nem egymás mellett vannak, több lépés kell hozzá.

Ha ez a helyzet, esetleg elsőre csak az üres melletti partíción lévő operációs rendszerrel kellene bootolni, majd ennek a meghajtónak a nagyságát kellene annyival növelni, amennyit Az XP-s és W7-es partícióra együttesen szánsz.

Elindítod és - valószínűleg többszöri újraindulást követően - végigcsinálod a folyamatot.

Amikor ezzel végeztél, akkor a másik rendszerről bootolsz és azon végzed el a partíció megnagyobbítását.Abból a meghajtóból veszel el, amelyet előzőleg jócskán megnöveltél.

Konkrétan ilyen műveletről nem, de hasonlókról én is tudok küldeni néhány képet.

Particionálási folyamatokról vannak videók is a megosztókon.

2018. nov. 23. 18:46
 4/7 A kérdező kommentje:

C-n wan az xp , D-n a win 7 , és az E üres.

Akkor lehet nem jezdek hozzá mert nem nagyon értek hozzá nehogy elrontsam :D

2018. nov. 23. 18:55
 5/7 A kérdező kommentje:

18:46-os , úgy érted akkor hogy először a win 7 el bootolok be(ez van középen (D)) , azt megnövelem annyival amit mindkettőre szántam , utána az xp re bootolok és megnagyobbítom a win 7 partíciójáról ?

Ezt megtudom azzal a programmal oldani amit az előző belinkelt ?

2018. nov. 23. 19:06
 6/7 belapus ***** válasza:

Először a 7-est indítod, végigmész a nagyobbítási folyamaton.Ahogy írtam, többször újra fog indulni a rendszer, amíg a folyamat végig nem ér.

Amikor megkaptad a megnagyobbított meghajtót, már te indítod újra, de most az XP-t, és erről is elvégzed a partíció megnagyobbítását.

Itt van egy útmutató a gyártó oldaláról...

[link]

Hasonló alkalmazása van az Aomeinek is, amely magyarul is "tud".A miniToolt ebből a szempontból nem ismerem.

Én pedig az EaseUS alkalmazását ( nem magyar ) szoktam használni.

Néhány infó az Aomeiről...

[link]

És a másikról...

[link]

2018. nov. 23. 19:46
 7/7 anonim ***** válasza:
Annyit érdemes tudni, hogy amikor a középsőnek akarod "hátrébb vinni" az elejét az adatmozgatással is jár, ami az átallokálandó mérettől függően elég hosszadalmas is lehet.
2018. nov. 24. 01:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!