Erre a laptopra melyik linuxot javasoljátok?
Dell Inspiron 3552.
Cpu: Intel Celeron N3060---2magos x64
Gpu: Intel HD Graphics 400
Amire használnám: Netezés, youtube, film nézés.
Jelenleg a legújabb (18.04LTS) Ubuntu verzió van a laptopon, de használat közben szaggat, így élvezhetetlen a használata.
Próbálkoztam már az előző verziókkal, de nekem a Unity felület a windows után nagyon kényelmetlen volt.
A linux mint verziókkal meg az volt a bajom, hogy valamiért nem akart működni sose normálisan.
Feltelepítettem és nem jött be a kép, de ha be is jött összeomlott a rendszer stb stb.
Elvittem egy közeli Pc-s boltba, hogy hátha tudnak segíteni, de hát csalódásomra a válasz az volt: "Nem foglalkozunk Linux rendszerrel."
Elsőnek is a rufus segítségével boot pendrivet készítettem, és elkezdtem telepíteni, a kipróbálás funkció minden esetben működött, ezután kezdtem telepíteni, a telepítéssel sem volt semmi probléma, felment kérte hogy indítsam újra, megettem, és nem töltött be a rendszer(Kubuntu, Xubuntu), Linux Mint esetében bejött, csak a kép omlott össze, és nem nem volt semmi hibaüzenet.
De végül tegnap a Linux Mint 19 Mate-64bit(fontos, hogy 64 mert 32-vel az se működött) ugyanazzal a telepítési módszerrel/beállításokkal működik tökéletesen a rendszer, szóval egyáltalán nem értem, hogy azok a disztrók miért nem akartak, de lényeg hogy ez működik, tetszik, szóval megoldódott a probléma.
Köszönöm a javaslatokat, segítséget mindenkinek.
Kubuntu,Xubuntu esetében egyik sem, semmi nem töltődött be.
Linux Mint alatt többszöri újraindítás után bejött a grub(ha nem ez a neve, elnézést) ahol kilehetett választani hogy "Linux Mint indítása" "Memoriateszt" stb.
De azóta is a Linux Mint Mate 64bites verziót használom, és hibátlanul működik, szóval végül megtaláltam a számomra is és erre a laptopra is jó Linux disztrót.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!