Erre a laptopra milyen Linux-ot? (részletesen lent)
Laptop: Dell Inspiron 3552,Intel Celeron N3060, 4Gb Ram, Intel Hd Graphics 400
Váltás oka Windows-ról: Fölöslegesnek érzem a Windowst arra, hogy netezzek, filmezzek, YouTubot nézzek.
A Linux Mint disztrók kilőve, mivel ez a laptop valamiért nem szereti és számtalan hiba jött elő, amit egy hozzá értő sem tudott mire vélni.
Ubuntu Linux 14.04-el jött hozzám, Emagtól véve, szóval gondolom, hogy Ubuntu téren működik rendesen a gép.
Olvastam, hogy a legújabb Ubuntu verzió nem támogat sok procit, merjem azt telepíteni rá?
Mondjuk tekintve azt, hogy a Linux Mint gyakorlatilag egy alaposan testreszabott Ubuntu, elég furcsa, hogy az egyik elhasal, a másik meg süvít.
Engem érdekelne az a "számtalan hiba".
"Olvastam, hogy a legújabb Ubuntu verzió nem támogat sok procit"
Hol olvastad?
Csak mert ez így eléggé megalapozatlan és szakmaiatlan kijelentés. A processzort nem kell "támogatni", neki az egyetlen feladata, hogy az utasításokat végrehajtsa. Ez nem olyan, mint a grafikus hardver, amiből van ezer féle, és mindegyiket különböző módon lehet elérni. A processzortámogatást illetően legfeljebb az lehet kérdés, hogy az adott bit- és magszámú procit mennyire tudja optimálisan kezelni. Márpedig a 64 bitet jó ideje alap, hogy tudja kezelni, és a több magot is. (Legrosszabb esetben egy-két nagyon mellékes és jelentéktelen extra funkció kihasználatlan marad, amivel mondjuk vesztesz 1%-ot a teljestíményből...)
Itt írják ezt a támogatásos dolgot.
A hibák:
Összeomlik a kép magától, szaggat a rendszer stb.
Sose indult el döccenőmentesen, fekete kép, villogó kurzor(nomodeset, minden egyéb meglett csinálva) és ígysem.
Ha arra gondolsz, hogy nem frissítettem a drivereket, de frissítettem, videó alapján telepítettem a Linux Mintet, de ezek a problémák minden javaslat, ötlet után is fenn maradtak.
Másrészt, volt egy hozzáértő ember kezeiben is, aki azt mondta, hogy valószłnű, hogy ténylegesen driver, vagy a kernel verzióval van a baj, mivel a Dell nem ad ki drivereket Linux-ra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!