Programozóként Budapesten, hogyan lehet kijönni a bérből?
Úgy értem, ha egy kis kényelmet is meg engedsz magadnak,
és egy esszerű távolságra bérelsz lakást, nem épp a cég mellet de azért ne keljen a város másik végébe se kutyagolni, nem tul veszélyes környéken és nem egy lepukkant lakásban.
Nem nézve az árát a dolgoknak, hanem csak belerakod a kosárba.
Néha egy két buli.
Szóval albérlet + rezsi, kaja, bérletek, egy kis szórakozás.
Ezek kb. mennyiben vannak és mennyit lehet megspórolni, félretenni mellette. ?
kb 3-4 év tapasztalattal. Több idegen nyelv alap ismeretével.
Nem fesztiválokra gondoltam, hanem csak sima szórakozásra esetleg randira, egy két étterem, sima diszkó, mozi stb.
Kényelem, hát ne essen szét a lakás és 30 perc alatt be tudjak érni melóba és ne olyan helyen legyen a lakás ami tele van csavargókkal bűnözőkkel.
Mi legyen a lakásban, alap bútorzat ami ha lehet nem öregebb 20 évnél.
Saját gáz kazán. (viz és hő), hőszigetelt ablakok és egy erkély. :)
De inkább az érdekelne, hogy például ha lakásvásárlásra és önrészre teszel félre. Az milyen ütemben megy a budapesti bérek mellet. :)).
Olvastam egy két felmérést Budapesti bérekről, de ezek alapján nem mindig lehet lemenni. :)
Hát ez tudástól és tapasztalattól függ, de szerintem havi nettó félmisi reális minimum bérigény lehet (nettó 350-től indul a dolog, de kereshetsz te akár millát is, ha olyan a munkakör jellege és megvan a tudásod hozzá).
500-ból már el lehet lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!