Miért nem bootol a laptop?
Figyelt kérdés
Valami vírust kaphatott el a gép, ezért újra telepíttettem. Azóta nagyon lassan bootolt. Egyik nap kapcsolnám be és csak az ,,állapot jelsző" ledek világítanak. De a képernyő még fel se villan (kb 4 óráig hagytam szenvedni és semmi nem történt úgyhogy kihúztam)
Biztos nem a képernyőnek van baja mert HDMI-vel tvre kapcsolva se jelenít meg semmit...
Mit lehet vele csinálni? (Lehetőleg úgy hogy ne kelljen szervízbe vinni)
2018. aug. 28. 15:08
2/5 A kérdező kommentje:
Nem... Elvileg a novo gombbal kellene belépnie egy menübe ahonnan a Bios setup, Boot menu, stb. tudom megnyitni. És a novo gombbal kéne már úgy bekapcsolnia hogy ebbe a ,,novo menübe" lép be. De azt se csinálja. Elgondolkodtam azon hogy bios restartot kéne csinálni. Azt egy asztali PC-n egyszerű de egy laptopot (Lenovo G505) úgy darbjaira szedni .. háát...
2018. aug. 29. 09:35
4/5 A kérdező kommentje:
Lenovo G505:
Amd E1
AMD Radeon HD
2018. aug. 29. 14:37
5/5 anonim válasza:
Ha a hdd led meg-megvillan ill. el-elalszik, akkor mégis kijelző. Hirtelen halállal, fény nélkül invertercsere a tippem. Ha erős lámpával (de hideggel, ledessel!) közelről belevilágítasz különböző szögekben, és látszik, hogy mutatna valamit, akkor csak fénye nincs. Gondolom ledes, tehát kb az inverter marad gyanúban, legalábbis gondolom kihúzódni nem tud a kábel. Az, hogy alapjáraton semmit nem ad hdmire, az egyáltalán nem szokatlan, persze ha korábban volt kép és a bios érintetlen, akkor inkább elhalálozott és annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!