Ha a laptop egész nap töltőn van amikor itthon használom az problémát jelenthet későbbiekben? 100%-on van mindig, és olyan mintha nem is töltene mert van 1 led ami világít ha tölt ilynekor nem világít, de tartja a 100%-ot.
A manapság használt Lítiumos aksikat öt dolog károsítja:
- magas hőmérséklet (ne használd forró környezetben, illetve ne köss rá óriás-fogyasztót és nem gyári gyorstöltőt, mert ezek tudják leginkább veszélyes mértékben emelni a hőmérsékletét)
- túltöltés (a laptop ezt automatikusan kapcsolja, így ha csak kompatibilis töltővel használod, akkor nem valószínű, hogy ez bekövetkezne)
- túlmerülés (20% alá nem érdemes rendszeresen lemenni)
- töltési ciklusok (300 töltés után általában kezd a gyári kapacitás csökkenni, 500 után készülni kell a cserére)
- idő (a kémiai folyamatok pár év után szintén csökkentik a kapacitást)
Ha folyamatosan töltőre csatlakoztatva használod, akkor elvileg 2-3 hetente kicsit rá fog tölteni.
Ezenkívül több gyártónak van energy-management programja, amit ha telepítesz, akkor töltőről használva például beállíthatsz akku-kímélő módot, ami 40-60% körül tartja a töltöttségét. (így terhelődik a legkevésbé és még ritkábban tölt)
Itt is írtam ezzel kapcsolatban:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerde..
CspCsj, a management-es dologról nem tudtam ami nem csoda, én nem használok laptopot. A cikk, amit linkeltem ezeket leírja, de jobb így vázlatosan összeszedve látni, mire kell figyelni.
#6 Azt ugye tudod, hogy idézem: "Nem kivehető az akksi."? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!