HDD-k pár év és megszűnnek mint a VHS kazetták?
Tegnapi cikk: [link] A WD egy gyárat be akar zárni mert csökken a kereslet. És ez mind az SSD-k miatt van, az se tudom hol tároljam a 800 GB letöltött filmet zenét stb. A HDD-k több évet ki bírnak a gépben is, és a külső HDD-k meg a szekrényben, az SSD-k meg előbb tönkre mennek, szintén az SSD is annyit bír ki mint a pendrive, SD kártya. :(
Remélem sose jön el az a nap mint a VHS kazettáknál.
Viszont az SSD-kkel jobban menne az üzlet mert a tönkre mentek helyett gyakrabban kell újat venni ha rövidebb az élettartamuk. Valószínű az SSD-k kevesebb élő munka ráfordítással is gyárthatók, így az automatizált nonstop gyártás sem lesz probléma illetve a gyártásuk is olcsóbb lehet mint a HDD-k esetén.
Nekem van egy csomó "selejt" izzóm ami a gyárban nem teljesítette azt a követelményt hogy x óra után kiég. 40 éve sem cseréltem izzót soha. Viszont a gyár szerint a "jó" izzók hozták a profitot.
De a jövő úgy is alakulhat hogy hosszú élettertamú SSD-k is piacra kerülhetnek, vélhetően drágán.
#1: Ez az "SSD rövidebb életű" dolog közönséges elavult duma, és a legtöbb teszt és maga az élet többször rácáfolt már.
Kérdező: egy gyár bezárásától még nem kell betojni. Sokáig lesz még rá kereslet, és gyártani is fogják míg olcsóbb a GB/ár aránya, mint az SSD -nek.
HDD szerinted tovább bírja mit az SSD?
VHS kazettát már nem is tudok venni, se árukeresőn, árgépen, olcsóbbat hu-n sem.
Teljesen eltűntek a boltokból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!