Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A Magyarországon forgalmazott...

A Magyarországon forgalmazott VHS kazetták hány fps-osok?

Figyelt kérdés

Kaptam egy szinkront amit videó kazettáról digitalizáltak, de nem tudom, hogy a hangot mennyire nyújtsam meg. A videó amire szeretném ráilleszteni a hangot, az 24.000 fps. Ezért lennék rá kíváncsi, hogy a VHS kazi hány fps-al bír.

Eredeti, hivatalos kiadású videóról van szó

2014. szept. 29. 13:21
 1/8 coopper ***** válasza:
100%

Szia.

NTSC: 30 FPS

PAL: 25fp

Máshol is ezeket olvastam, ha a kazettát nem lehet beazonositani akkor az FPS-t sem lehet meghatározni (az analóg jel miatt)

Üdv.

2014. szept. 29. 13:30
 2/8 Lajos54 ***** válasza:
100%
Elméletileg másodpercenként 50 félkép (mert ugye a VHS külön rögzítette a páros és a páratlan sorokat képenként), vagyis 25 kép/másodperc.
 3/8 Tengor ***** válasza:
25 félkocka / 50 kocka
 4/8 Tengor ***** válasza:
100%
Hopsz, pont összekevertem. Bocsánat!
2014. szept. 29. 13:37
 5/8 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a válaszát!

Az a gond, hogy nem tudom, hogy NTSC vagy PAL kaziról lett e a hang leszedve.

De ha tippelnem kellene akkor PAL, mert ugye ez volt inkább Magyarországon elterjedve, de javítsatok ki, ha tévednék :P

2014. szept. 29. 14:01
 6/8 Lajos54 ***** válasza:

Szinte biztos, hogy PAL, mert nálunk gyakorlatilag csak az volt forgalomban. Eltekintve attól az elenyésző számú készüléktől, amit "messziről hoztak".

Arra viszont számítsál, hogy egy más forrásból származó szinkronhangot amatőr eszközökkel rárakni egy film alá, úgy, hogy viszonylagos szájszinkron is legyen... nem lesz egyszerű.

2014. szept. 29. 14:21
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszi Lajos54!

Csináltam már egypár ilyen jellegű melót, tudom, hogy nem lesz egy könnyed dolog. Csak eddig tudtam, hogy a szinkron milyen FPS-mal bíró videóanyagról származik.

2014. szept. 29. 14:55
 8/8 Lajos54 ***** válasza:
O.K. :)
2014. szept. 29. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!