Új windows rendszer telepítésénél elvesznek a már meglévő fájlaim/programjaim?
Az asztali gépemen még mindig windows xp van. Az elmúlt években ritkábban használtam, de manapság megint kezdek visszaszokni hozzá, de sajnos egyre több program jelzi, hogy az aktuális frissitésük nem támogatja a meglévő windows rendszeremet.
Ha váltok egy újabb verzióra (windows 7,8,10) az milyen hatással lesz a telepített programjaimra? A fájlokról még tudok másolatot csinálni, de vannak olyan programjaim amiknek már a nevét se tudom, vagy azt, hogy hogyan telepítettem őket (pl. docx-es fájlokat gond nélkül megnyitom még a 2003-asnál is régebbi word-ben)
Windows XP-ről talán(!) Windows 7-re lehet frissíteni (csak így maradnának meg a telepített programjaid), de akkor már érdemes egy tiszta telepítést végrehajtani (magyarul legyalulod az egész rendszerpartíciót és felraksz rá egy új Windowst). Azért azt nézd meg, hogy az asztali gépben van-e annyi kraft, hogy elbírjon egy újabb Windows verziót (pl. milyen CPU, mennyi RAM van benne).
Egyébként Office 2007 compatibility pack-nak hívják azt, amit Office 2003-hoz le tudsz tölteni, hogy kezelni tudja a .docx-es/.xlxs-es fájljaidat ...de akkor már fizess elő egy egyszemélyes Microsoft Office365-re és akkor megkapod a legújabb Office 2016-ot legálisan. Ráadásul kapsz 1TB-nyi OneDrive tárhelyet, ahová elmentheted a mostani gépedről az összes doksit/táblázatot és közvetlenül a OneDrive-ban szerkesztheted őket Office-al, nem kell lokálisan tárolnod (így soha nem fognak elveszni, akkor sem, ha meghal a merevlemez a gépedben, ráadásul eléred őket bárhonnan egy böngésző vagy egy okostelefon alkalmazás segítségével).
Szerintem is :D
Az Office365 egyébként tényleg jó alternatíva lehet, ha olcsón akarsz legális Office-hoz jutni. Illetve Windows 10 termékkulcs vásárlása tekintetében érdemes mondjuk itt nézelődni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!