Meglévő rendszerről telepítőlemez készítés?
Új gépemet jogtiszta win7-tel kaptam, viszont csak egy partíció van rajta. Nekem legalább kettő kellene, egy a rendszernek, egy a személyes fájloknak. Le tudom szedni valahogy a rendszert, hogy újratelepíthessem? Ráadásul új office és mindenféle rendszer regisztráció meg ilyenek is van rajta, meg McAfee, és ezektől nem szeretnék megválni (ha már eredeti). Létezik megoldás a problémámra?
Köszönöm! /Nem vagyok egy számítógép guru, de ha lehetséges, akkor tudok kihez fordulni a megvalósításért../
Van olyan particionáló program, amit a futó rendszeren is beállíthatsz, majd újraindításkor elvégzi a darabolást. Minden megmarad, mert csak a szabad terület kerül áthelyezésre és új partícióvá formázásra.
Easeus partition magic/master/manager ilyen. Első lépésként kiválasztod a C meghajtót és átméretezed (resize). Amekkora területet levettél, akkora méretű új logikai egység jön létre. Második lépésben ezt formázod. Ha a műveleteket érvényesíted, akkor újraindul a gép és megcsinálja neked a bontást.
Neked (ha jól értem) arra van szükséged, hogy 2 külön partíción legyen a rendszer és a saját fájljaid, nemde? Miért kellene ahhoz újrahúzni a rendszert?
Elég csak a szabad területből kreálni egy (vagy több) másik partíciót, amivel aztán azt csinálsz, amit akarsz. Aztán lehet, csak fáradt vagyok értelmezni a kérdést.
Norton Ghost
Acronis true image
Ezekkel a programokkal biztonsági mentést készíthetsz külső eszközre (pendrive, külső HDD), tulajdonképpen leklónozzák a meglévő partíciódat. Akár bootolható lemezt is készíthetsz velük, így egy teljesen üres HDD-re is visszarakja az op.rendszered, ráadásul kb negyed óra alatt.
Nem akarlak elkeseríteni de vírusító és az office valószínüleg időkorlátos demo verzió, laptopokra azt szoktak rakni.
Nem enged többet átméretezni,mint amennyi üres terület van a partíción.Megnéztem az én gépemen;
rendszerpartíció: 60 GB
felhasznált : 40 GB.
Megpróbáltam végighúzni a csúszkát, de megállt 42 GB-nál.
Vagyis még + 2 GB területet hagyott.
Te azért többet hagyjál.
Hazardteam
Kíváncsivá tettél. Miért érdemes windows alatt formázni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!