Hogyan érdemes elrendezni a partícióinkat?
Sziasztok!
Szerintetek Windowsban hány partíciót érdemes csinálni?
Egy biztos, ami a mentés meghajtó.
Érdemes külön a játékoknak és programoknak készíteni?
Érdemes külön a fájljainknak külön partíciót készíteni?
Ti hány partícióval rendelkeztek?
Mi előnye lenne?
Újratelepítésnél nem kell egyből mindent letörölni stb?
Nem találtam rá sajnos sehol választ, ezért kérdezem itt :D
Csak kíváncsi vagyok, és egyébként szeretem ha a fájljaim rendben vannak szépen rendezetten, szóval lehet ez is előny lehetne hozzá?
Oké kicsit buta kérdés de na :) kíváncsi vagyok rá ti hogyan szoktátok és hogyan érdemes :D
Alapból elég kétféle partíció szerintem. Egyre mehetnek a programok és a Windows. Ha annyira összeomlana a Windows, hogy újratelepítés nélkül nem indul, akkor a másik partíció(ko)n lévő dokumentumaid megmaradnak. A programoknak nem érdemes külön partíciót létrehozni, mert a legtöbbet úgyis újra kell telepítened egy új Windowsra.
Maximum ha játékaid vannak, akkor lenne értelme, hogy megmaradjanak a mentéseid, de szerintem pont annyi időt vesz igénybe, hogy egy újratelepített windowson a korábban telepített játékokat életre keltsd, mint formázás előtt átmásolni a mentéseket, majd vissza.
A lemez többi része lehet egyben, de ha nagyobb a merevlemezed, lehet többfelé, már csak a biztonság kedvéért is. Ha az egyik már nagyon töredezett és túl sok adatod van hozzá, hogy másik lemezre másold, vagy kiírd, csak áthúzod egybe, formázol, visszamásolsz.
Nálam most a következőképpen van egy 2TB-s merevlemez felosztva:
- 150GB a windowsnak és a programoknak
- 2DB 500GB adatoknak
- és a maradék egyben szintén adatoknak, ez a legnagyobb.
Nekem a windows rendszer egy SSD-n van, a játékok és egyéb programok meg RAID 0-ba bekötött 1-1Tb merevlemezen van. Igy azért jobb, mert a rendszer 400/450mb írás és olvasással müködik. A többi ami a két HDD-n van, összekapcsolva 2X150mb-al megy!
Én a helyedben, külön HDD-re, de még jobb lenne egy SSD-re, telepíteném a rendszert, és külön HDD-re a programokat!
Szerény véleményem szerint, nem jó egy HDD-re az egész, még külön partícióként sem, mivel az, így is egy olvasó fejjel rendelkezik a két partíción, magyarul egyszerre csak az egyik állománnyal tud dolgozni egy időben!
Egyenlőre 1 HDD-m van sajnos :(
Ez esetleg nem lenne rossz felállás?
-80 GB a Windowsnak (Win 7 64bit, most 32 van de vinné a 64is)
100 GB a Játékoknak
300 GB az adatoknak (mentések képek, videók stb..
És egy kis kb 30 Gbos partíció amire esetleg tesztelek progikat stb..
Ez a jelenlegi HDD-mel majd értelemszerüen nagyobb méretekkel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!