Elektronikai kérdés. Párhuzamos eredő elenálás számitása?
Figyelt kérdés
Kéne egy kis segitség.
az Re eredő elenállást kell kiszámolni a kérdésem az hogy jó a képletem?
Re=R1+(R2xR3xR4)
igy végeredménynek 29 k omh jön ki ha minden igaz.
2018. jún. 5. 15:21
1/8 anonim válasza:
Igen, de bocs, ez a minden nem igaz. Valahol tévedtél. A repluszolás jellemzően nem egyforma ellenállások eredőjének a kiszámítására szolgál, mert egyformáknál jóval egyszerűbb, ha emlékszünk rá, hogy két egyforma párhuzamos ellenállás eredője az egyiknek a fele, 13-nak eredője az egyiknek a tizenharmada, és 6200 eredője az egyiknek az... ...1/6200-a.
2/8 A kérdező kommentje:
akkor a helyes képlet
Re=R1+(R2.R3.R4) vagyis a zárójeleseket csak szorozni kell?
2018. jún. 5. 16:29
3/8 anonim válasza:
Rendkívül értelmetlenül írhatom le a dolgokat, ha arra, hogy a három darab három k-s ellenállás eredője 3/3=1 k, te elkezdesz szorozgatni... :D :D :D
4/8 anonim válasza:
Válasz a kérdésedre: nem, nem jó a képleted!
Keress rá a könyvben, vagy füzetben (vagy a neten): párhuzamosan kötött ellenállások eredője
5/8 anonim válasza:
Miért ne lenne jó? Miért ne lehetne úgy is? Az más kérdés, hogy nem a legpraktikusabb.
6/8 Koplárovics Béci válasza:
"az Re eredő elenállást kell kiszámolni a kérdésem az hogy jó a képletem?
Re=R1+(R2xR3xR4)"
A képleted jó, csak jelen esetben az x művelet nem SZORZÁST jelent, hanem az ún. replusz műveletet. A x B = (A*B)/(A+B).
7/8 anonim válasza:
Bocs!
Első olvasatra a leírt (R2xR3xR4)-et szorzásnak értelmeztem. Ugyanis akkor jönne ki a 29 k végeredmény.
8/8 Alex Fly válasza:
Képlet nélkül fejben az eredő ellenállás 3 kΩ. Ha nem ennyit számoltál, akkor rossz a képleted. Ha ennyit, akkor nem biztos, hogy rossz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!