SSD-re másodlagos rendszer?
Adott egy 120GB-s SSD, amit lemezkezelőben zsugorítottam, létrehoztam egy 30GB-s kötetet, ami egy másodlagos Windowsnak kéne. Windows 10 mellé.
Na most a probléma, hogy semmilyen windowst nem enged oda feltenni.
Próbálkoztam 7-el, a telepítés elején (Windows fájlok másolása) megáll egy hibaüzenettel, hogy ellenőrizzem a telepítéshez szükséges fájlokat.
Próbálkoztam egy Vistával, 7-el, 8-cal. Mindegyiknél ezt csinálja.
Valami ötlet valakinek?
1. Windows mellé mi értelme másik Windowst tenni? Linux és Windows egymás mellett oké, de két Windows?
2. Milyen partíciós tábla van? GPT vagy MBR? Win7 GPT-vel nem biztos, hogy helyesen működik.
3. EFI vagy legacy boot-ot használsz?
4. Leformáztad az új partíciót? Mert azt üresen kell hagyni!
5. Előbb mindig a régebbi rendszert kell telepíteni csak aztán az újat, különben a boot nem lesz jó.
"Windows mellé mi értelme másik Windowst tenni?"
Talán akar a 10 mellé egy 7-est...
"Leformáztad az új partíciót? Mert azt üresen kell hagyni!"
Tök mindegy. Formázott és nem formázott partícióra egyaránt felmegy az oprendszer.
"Előbb mindig a régebbi rendszert kell telepíteni csak aztán az újat, különben a boot nem lesz jó."
Ez régen így volt. Win10 esetén mehet utána a win7, tehát ez sem lehet a probléma oka.
Ha minden telepítőnél megáll akkor esetleg az adathordozóval lehet gond amiről telepíted. Használj másik lemezt vagy pendrive-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!