Windows frissítési hiba miatt, most nem működik a gépem, ötlet?
Valószínűleg áramkimaradás miatt megszakadt a frissítés tegnap este, a sütő órája is nullázódott. Reggel megpróbáltam bekapcsolni a gépem, de azt írta ki, hogy válasszak nyelvet, ezután pedig, hogy mit szeretnék tenni? Vannak lehetőségek, de semmit nem fogad el, se korábbi állapot visszaállítása, se javítás, se semmi.
Párom gépéről töltöttem le egy windows telepítést pendrivera, gondoltam akkor újratelepítem a rendszert, de sose csináltam még ilyet, és most feldobott egy olyan kérdést, hogy hová szeretném telepíteni a Windowst, de egyik partíciót sem fogadja el, nem merek tovább próbálkozni.
Van valakinek ötlete mit tehetnék még?
Le kell gyalulni az összes partíciót és úgy tudod újratelepíteni (természetesen az adatok ekkor elvesznek).
Nem az áramkimaradás a ludas, a legutóbbi Win10 frissítést ismét elrontotta a májkrémszoft és nagyon sok gép ugyanezt a hibát produkálta.
Továbbra sem értem, miért használnak még mindig Windowst az emberek...
A hibaüzenet az pl: A windows nem telepíthető erre a lemezre. A kijelölt lemez GPT particionálási stílus szerinti.
Mondjuk nem próbáltam se törölni, se formázni. Ezek szerint nem ártana. De csak sejtem, hogy melyik partíción volt korábban a rendszer, és melyiken a cuccaim, amit nagyon nem szeretnék elveszíteni.
Van lehetőség kideríteni, hogy melyiken mi van?
Illetve, ha formázom azt, amelyikre tippelek, akkor utána simán enged majd telepíteni?
Akkor mit használjunk hogy a frissítések ne okozzanak gondot?
A nagybátyám gépét úgy el rontotta a microf..s hogy mindig csak újraindult, újba raktam neki és sokkal lassabb let neki a gépem mint korábban. A micof..s minden új winf.s verziónál lassabb lesz neki a gépe, régi fajta gépe van és 4 gb-nál többet nem tud bele tenni.
Sajnos ez a winf..s 10 sok ramot eszik, hamarosan 16-32 gb ram kell neki.
# 4 Szintén neked szól.
Ezeket a programokat használom, windf..s on kívül biztos nincsenek meg.
Vagy működnek más rendszeren is?
qbittorent, 4k youtube to mp3, photoscape, nero 7, total commander, skype, hard disk sentinel.
Játékok:
Nedd for speed, Euro Truck Simulator,
Nem az a gond kedves kérdező akkor. Én is így jártam.
Kicsit macerás távolról segíteni.
A helyzet az, hogy a pendrive rossz fájlrendszerben van (gondolom fat), és ezért gpt/mbr közti inkompatibilitási gond van.
A pendrive-ot NTFS-re kéne formázni.
Utána ISO változatban tölteni le a telepítőt (lemezre íráshoz).
Azután megnyitod a letöltött lemezt (virtuális meghajtó, vagy a windows 10 már tud iso-t anélkül is megnyitni), és átmásolod kézzel a fájlokat a pendrive-ra.
Ezután bootolhatóvá kell tenni a pendrive-ot: belépsz a lemezen a boot könyvárba, és nyomva tartva a shiftet nyomod a jobb egeret. Lesz egy olyan, hogy powershell ablak nyitása, vagy pedig parancssor nyitása
Oda beírod:
bootsect /nt60 F:
F: helyére persze a pendrive meghajtóbetüjelét írd, csak példának írtam (és a kettőspont is kell a végére)
entert nyomsz, és ha minden jól megy, kész a jó telepítő pendrive.
Ha nem jó, akkor írj megint (nekem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!