Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Alaplap tisztításhoz féktisztí...

Alaplap tisztításhoz féktisztító spray?

Figyelt kérdés
A laptopomat véletlenül leöntöttem kávéval, gyorsan kikapcsoltam és áramtalanítottam de azóta nem mertem bekapcsolni. Arra gondoltam, hogy szétszedem és kitakarítom, de nem tudom mivel lehetne lemosni a belsejéből a ragacsot. Féktisztítóra gondoltam. A kérdés az, hogy károsíthatja-e az alaplapot és egyéb alkatrészeket a féktisztító spray?
2018. ápr. 18. 08:32
 1/8 anonim ***** válasza:
53%

Dehogy károsítja, elvégre az alaplap a sokezer apró alkatrészével, vékonyan bevont vezető rétegeivel pont olyan, mint egy fék.

Én egy kis hideg zsíroldót is nyomnék rá, mert egy pörköltes lábosra is nagyon emlékeztet!

2018. ápr. 18. 08:38
 2/8 A kérdező kommentje:
Te mit használnál erre a célra?
2018. ápr. 18. 08:46
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem ismerem a féktisztító spray összetételét, de úgy gondolom, hogy többet ártanál vele, mint a kávéval. Egyébként ha már több napja nem volt bekapcsolva én bekapcsolnám így, ahogy van. Ha nem indul el(amire jó sok esélyed van) akkor bukta, akkor tisztítottan sem fog valószínű. Ha viszont malacod van és elindul, akkor érdemes megfontolni a tisztítást, de semmiképpen sem az említett dezodorral. Természetesen mindent csak saját felelősségre csinálj, én csak ötletelek.
2018. ápr. 18. 08:54
 4/8 anonim ***** válasza:
a laptop felepitesetol fugg hogy mennyi golyadek juthatott el az alaplapig, szedd szet es hagyd ugy napokik hogy a viz biztosan elparologjon, izopropil-alkohollal takritsd le
2018. ápr. 18. 09:00
 5/8 A kérdező kommentje:
Izopropil alkohol és desztillált víz keverékét írták egy cikkben alaplap tisztítására, de nem tudom hol lehetne beszerezni izopropil alkoholt.
2018. ápr. 18. 09:06
 6/8 anonim ***** válasza:
Gyógyszertári sebalkohol, írasd fel mert vényköteles.
2018. ápr. 18. 09:23
 7/8 anonim ***** válasza:
Izopropil alkohollal átitatott kendőt is lehet kapni, monitortisztítóként árulják. De az LCD tisztítóban is rendszerint az van.
2018. ápr. 18. 09:52
 8/8 anonim ***** válasza:

Gyógyszertári alkohol is jó (nem vényköteles), de amúgy szinte bármelyik számítástechnikai boltban kaphatsz izopropil alkoholt.

[link]

2018. ápr. 18. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!