A másolás olyan formáját keresem, ami nem számozza át a függvényekben lévő cellahivatkozásokat. Van-e a másolás – beillesztésnek ilyen módja? Ha valaki ismer ilyent, leírná, hogyan érhető el?
Van egy függvényt tartalmazó cella, (és ezekből álló táblázat). Ezt kellene több helyre átmásolni.
Az áthelyezés nem nyúl a függvényben lévő cellahivatkozásokhoz. Ha úgy működne, mint a kivágás – beillesztés, de meghagyná az eredeti helyén is az adatokat, az pont megfelelne.
Ha az Excelben nincs, de az OpenOffice tudja ezt, az is érdekel.
#1-nek
Ezt a módszert ismerem. De itt kész cellákról, táblázatokról van szó, amibe utólag beírni a $ jeleket ugyanolyan macerás, mint simán átmásolni, aztán visszaírni a hivatkozásokat az eredetire.
Nem tudok ilyen funkcióról, de ezek hátha segítenek:
- Paste Link: Van egy fö-táblázatod, a többi pedig erre mutat (=B2).
Másolod a táblázatot, a beillesztésnél pedig kiválasztod a Paste Linket.
- Replace: Ha csak kevés oszlopra hivatkozol, akkor a Home szalag Find & Select menüjéböl kiválasztod a Replace-t. Itt az A-kat $A-ra cseréled.
Szia.
Szerkesztősorban történő másolás, és az új cellában szintén a szerkesztősorban történő beillesztés nem módositja a képletben lévő hivatkozásokat (egyiket sem - mivel úgy működik mint ha sima szöveget másolnál és illesztenél be)
Tehát ne a cellán állva nyomd a CTRL+C, hanem kattints bele a szerkesztősorba jelöld ki a képletet, majd CTRL+C, és az új cellán, állva ugyanigy, kattints bele a szerkesztő sorba és CTRL+V
Sok sikert.
üdv.
Szia copper!
Amit javasoltál részben megoldotta a problémámat, egy cellával működik. Táblázatot cellánként meg tudok vele csinálni.
Az még továbbra is kérdés marad, hogy táblázat másolására egy lépésben, nem cellánként van-e ilyen lehetőség?
Köszi az eddigi segítségedet.
Szia #3!
Az általad javasolt megoldással az a problémám, hogy a másolat összecsatolva marad az eredetivel. Ha abban bármit változtatok, a belőle készült másolatokban is megváltozik.
A kérdés kiírásánál elfelejtettem leírni, hogy a másolatoknak függetlennek kell lennie az eredetitől, és egymástól is. Bármelyikben módosítást hajtok végre, az csak abban a táblázatban jelenjen meg.
Szia.
Egész táblázat (illetve egy cella, sőt több cella esetén is müködik) az irányitott beilesztés és onnan a "Képletek" menüpont.
Egész táblázat : Kijelölöd az egész táblázatot, CTRL+C, létrehozol egy új munkalapot, ott Jobb egérgomb és a megjelenő menűből válaszd az "Beilesztés lehetőségeiből" a "Képletek" menüpontot, kép : [link]
Illetve megpróbálhatod még az "Irányitott beilesztést" is, ott elvileg a képletek mellet a számformátum is másolható.
Sok sikert.
üdv.
Szia coopper!
Ez nem jött össze. (Talán mert az office 2003-at használom. Ez van meg jogtisztán, és amíg használni tudom, nem akarok újra költeni).
Így csináltam, ezt mind megengedte a 203-as verzió:
Kijelölöm a táblázatot, Ctrl+C, majd a másik munkalapon irányított beillesztés, képlet (vagy a képlet és számformátum) kijelölése, majd ok.
Az új munkalapnál hibajelzést ad, érthető okok miatt – mert a táblázat táblázaton kívüli cellákra hivatkozik, és azokat a táblázat kijelölése nem viszi át a másik munkalapra.
(Egyébként nem egészen világos, miért kell másik munkalapot nyitni.)
Ha nem új munkalapon csinálom végig a fentieket, hanem az eredetin, akkor nem ad hibajelzést, de ugyanúgy átszámozza, mint a sima másolás-beillesztés.
Ha meg nem is oldódott a probléma, de tanultam a válaszodból, hasznos volt.
Köszi az eddigieket!
Szia coopper!
Az utolsó leveled alapján kísérletezni kezdtem, és találtam egy megoldást. Ha a javaslatod szerint csinálom, de nem a „képletet” jelölöm be, hanem az „értéket és számformátumot”,
akkor nem számozza át. Azt nem tudom, hogy bármilyen képlettel jó-e így, de a leggyakrabban használt ÖSSZEFŰZ függvénnyel és a számok összeadásával, kivonásával működik, így megoldódott a problémám.
Köszi mindenkinek a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!