Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A másolás olyan formáját...

A másolás olyan formáját keresem, ami nem számozza át a függvényekben lévő cellahivatkozásokat. Van-e a másolás – beillesztésnek ilyen módja? Ha valaki ismer ilyent, leírná, hogyan érhető el?

Figyelt kérdés

Van egy függvényt tartalmazó cella, (és ezekből álló táblázat). Ezt kellene több helyre átmásolni.

Az áthelyezés nem nyúl a függvényben lévő cellahivatkozásokhoz. Ha úgy működne, mint a kivágás – beillesztés, de meghagyná az eredeti helyén is az adatokat, az pont megfelelne.

Ha az Excelben nincs, de az OpenOffice tudja ezt, az is érdekel.

2018. ápr. 14. 23:07
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha a cellahivatkozásaid úgy néznek ki, mint pl. C1, akkor át fog íródni. Ha pedig úgy, hogy $C$1, akkor nem.
2018. ápr. 14. 23:10
 2/10 A kérdező kommentje:

#1-nek

Ezt a módszert ismerem. De itt kész cellákról, táblázatokról van szó, amibe utólag beírni a $ jeleket ugyanolyan macerás, mint simán átmásolni, aztán visszaírni a hivatkozásokat az eredetire.

2018. ápr. 14. 23:22
 3/10 anonim ***** válasza:

Nem tudok ilyen funkcióról, de ezek hátha segítenek:

- Paste Link: Van egy fö-táblázatod, a többi pedig erre mutat (=B2).

Másolod a táblázatot, a beillesztésnél pedig kiválasztod a Paste Linket.

- Replace: Ha csak kevés oszlopra hivatkozol, akkor a Home szalag Find & Select menüjéböl kiválasztod a Replace-t. Itt az A-kat $A-ra cseréled.

2018. ápr. 15. 01:58
 4/10 coopper ***** válasza:

Szia.

Szerkesztősorban történő másolás, és az új cellában szintén a szerkesztősorban történő beillesztés nem módositja a képletben lévő hivatkozásokat (egyiket sem - mivel úgy működik mint ha sima szöveget másolnál és illesztenél be)

Tehát ne a cellán állva nyomd a CTRL+C, hanem kattints bele a szerkesztősorba jelöld ki a képletet, majd CTRL+C, és az új cellán, állva ugyanigy, kattints bele a szerkesztő sorba és CTRL+V

Sok sikert.

üdv.

2018. ápr. 15. 10:36
 5/10 A kérdező kommentje:

Szia copper!

Amit javasoltál részben megoldotta a problémámat, egy cellával működik. Táblázatot cellánként meg tudok vele csinálni.

Az még továbbra is kérdés marad, hogy táblázat másolására egy lépésben, nem cellánként van-e ilyen lehetőség?

Köszi az eddigi segítségedet.

2018. ápr. 15. 23:18
 6/10 A kérdező kommentje:

Szia #3!

Az általad javasolt megoldással az a problémám, hogy a másolat összecsatolva marad az eredetivel. Ha abban bármit változtatok, a belőle készült másolatokban is megváltozik.

A kérdés kiírásánál elfelejtettem leírni, hogy a másolatoknak függetlennek kell lennie az eredetitől, és egymástól is. Bármelyikben módosítást hajtok végre, az csak abban a táblázatban jelenjen meg.

2018. ápr. 15. 23:37
 7/10 coopper ***** válasza:

Szia.

Egész táblázat (illetve egy cella, sőt több cella esetén is müködik) az irányitott beilesztés és onnan a "Képletek" menüpont.

Egész táblázat : Kijelölöd az egész táblázatot, CTRL+C, létrehozol egy új munkalapot, ott Jobb egérgomb és a megjelenő menűből válaszd az "Beilesztés lehetőségeiből" a "Képletek" menüpontot, kép : [link]

Illetve megpróbálhatod még az "Irányitott beilesztést" is, ott elvileg a képletek mellet a számformátum is másolható.

Sok sikert.

üdv.

2018. ápr. 16. 07:01
 8/10 A kérdező kommentje:

Szia coopper!

Ez nem jött össze. (Talán mert az office 2003-at használom. Ez van meg jogtisztán, és amíg használni tudom, nem akarok újra költeni).

Így csináltam, ezt mind megengedte a 203-as verzió:

Kijelölöm a táblázatot, Ctrl+C, majd a másik munkalapon irányított beillesztés, képlet (vagy a képlet és számformátum) kijelölése, majd ok.

Az új munkalapnál hibajelzést ad, érthető okok miatt – mert a táblázat táblázaton kívüli cellákra hivatkozik, és azokat a táblázat kijelölése nem viszi át a másik munkalapra.

(Egyébként nem egészen világos, miért kell másik munkalapot nyitni.)

Ha nem új munkalapon csinálom végig a fentieket, hanem az eredetin, akkor nem ad hibajelzést, de ugyanúgy átszámozza, mint a sima másolás-beillesztés.

Ha meg nem is oldódott a probléma, de tanultam a válaszodból, hasznos volt.

Köszi az eddigieket!

2018. ápr. 18. 23:10
 9/10 A kérdező kommentje:
Azt még eddig nem írtam le, hogy a másolandó függvények 95 százaléka az ÖSSZEFŰZ függvény. Az összefűz függvény segítségével mondatok készülnek cellák tartalmából, és ezekből táblázatok. Ezenkívül a táblázatokban előfordul még az =egy másik cella tartalmával.
2018. ápr. 18. 23:39
 10/10 A kérdező kommentje:

Szia coopper!

Az utolsó leveled alapján kísérletezni kezdtem, és találtam egy megoldást. Ha a javaslatod szerint csinálom, de nem a „képletet” jelölöm be, hanem az „értéket és számformátumot”,

akkor nem számozza át. Azt nem tudom, hogy bármilyen képlettel jó-e így, de a leggyakrabban használt ÖSSZEFŰZ függvénnyel és a számok összeadásával, kivonásával működik, így megoldódott a problémám.

Köszi mindenkinek a segítséget!

2018. ápr. 19. 00:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!