Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Rendszergazda törlése Windows...

Rendszergazda törlése Windows 7 hogyan?

Figyelt kérdés
Win 7 fut a gépemen, két felhasználó van, a tesóm és én. Az én gépem, ő már nem is fogja használni (üres is a fiókja) szeretném törölni, de nem tudom sajnos. A sajátomat tudnám.. Próbáltam már csökkentett módban, próbáltam futtatni a control passwords2-t és ott beállítani, de így sem engedi. Nem vagyok egy számítógépzseni, tudnátok esetleg segíteni? Vagy ha nem is tudom kitörölni, de akkor legalább ne lássam, hogy ott van, ezért próbáltam az automatikus bejelentkezést (jelszót nem kér), hogy ha bekapcsolom a gépet ne kelljen semmire rányomnom, csak belépjen az én fiókomba. Ezt is a control passwords2-ben próbáltam, de ez sem sikerült.

2018. márc. 27. 10:34
 1/8 anonim ***** válasza:
Miért nem sikerült? Nehéz úgy segíteni, ha kevés az infó. Törléskor van hibaüzenet? A te fiókod rendeszergazdai joggal van? A tesód a fő rendszezgazdai fiókot használta, vagy volt neki külön létrehozott?
2018. márc. 27. 10:38
 2/8 A kérdező kommentje:
Nincs hibaüzenet. A Felhasználói fiókokban mindkettőnknél rendszergazda van írva, az övénél csak nevet képet jelszót lehet módosítani, fióktípust nem. Az enyémnél ott van, hogy fiók törlése. Illetve én általános jogú felhasználó vagyok, nem enged rendszergazdává tenni. A control passwords2-ben a tulajdonságok alatt az enyém általános jogú felhasználó volt, most már rendszergazda lett de így sem vagyok előrébb. Beállítottam, hogy ne kérjen jelszót, hanem ha bekapcsolom hozzám jelentkezzen be, de így sem lép be magától, rá kell kattintanom, hogy elhagyja az üdvözlő képernyőt. Az én felhasználóm volt az első a gépen, az övé csak az iTunes miatt kellett, de már 2-3 nincs használva a fiókja.
2018. márc. 27. 10:46
 3/8 A kérdező kommentje:
A Fiókok kezelésében a nevünk alatt, mindkettőnknél Rendszergazda szerepel, de csak az övé az. Az enyém általános jogú és hiába megyek rá a rendszergazdára, kiszürkül a "Fióktípus módosítása" gomb.
2018. márc. 27. 10:53
 4/8 anonim ***** válasza:
Akkor itt a gond, hogy nem a te fiókod a rendszergazda hanem tesódé. legegyszerűbb ha az ő fiókját átnevezed és a tiédet törlöd ennyi.
2018. márc. 27. 10:56
 5/8 A kérdező kommentje:
Nekem ez a megoldás is jó, van valami módja, hogy az összes cuccomat és beállításomat átrakjam az övére mielőtt törlöm a sajátomat?
2018. márc. 27. 10:59
 6/8 anonim ***** válasza:
Belép tesó, ad neked RG jogot és utána csinálsz, amit akarsz
2018. márc. 27. 11:15
 7/8 anonim ***** válasza:

Így van. Az övével be kellene lépni, az övőből a te fiókjogodat rendszergazdává tenni, majd úgy törölni az övét.

Ha ez nem leheséges akkor távolítsd el az ő jelszavát:

[link]

Mivel ez nem feltétlen legális így inkább az előző megoldással próbálkozz

2018. márc. 27. 11:28
 8/8 A kérdező kommentje:
Nincs jelszó tesó fiókjához, hiába lépek be, nem tudok magamnak adni rendszergazda jogot.
2018. márc. 27. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!