Van a gépemben egy 500 GB-os merevlemez és ez föl van osztva 2 két meghajtóra. Ezt így vissza lehet konvertálni hogy csak egy legyen?
ha azon van a windows akkor win ujratelepítés
de ha nem akkor lemezkezlőben törlöd, mindkettőt, majd csinálsz egy újat.
Mindkét esetben elveszik róla minden adat.
Akkor írok valami újat:
Nem kell a rendszert újratelepíteni és nem fog elveszni semmi adat.
Ha a két partíciónak a legalább a fele üres akkor lemezkezelőben is össze tudod vonni, ha nem akkor akár ezzel: [link]
Két partíció összevonásánál mindig figyelj arra, hogy a két partíción ne legyen azonos nevű könyvtár vagy fájl, mert felülíródik, vagy jobb esetben összekeveredik a két azonos nevű könyvtár tartalma. Ezzel kezdd, hogy ezt ellenőrzöd.
Második lépés, hogy letöltöd az internetről a Hiren's CD megfelelő változatát, (gép és op rendszer függő, hogy melyik verzió a jó) és erről állsz fel, nem a gépeden lévő windowsról. A Hiren's CD-n általában rajta szokott lenni a Ghost program, és a Partition Magic vagy valami ugyanarra a célra való program is.
Első módszer:
Én Partition Magic 8-at szoktam használni két partíció összevonására. Soha nem veszett el adat. Csak arra kell figyelni, hogy legyen elég szabad hely a winchesteren. Legalább a harmadrésze legyen üres, különben nem tudja megcsinálni. XP-vel és Win7-el sokszor csináltam. Ha újabb OP rendszered van, ezekkel még nem próbáltam. Lehet, hogy a Partition Magic 8-as verzió már nem elég, be kell szerezned egy újabbat.
Másik módszer:
Ha nagyon fontos adataid vannak rajta, akkor ezt használd, de ehhez kell egy segéd vinchester, ami legalább akkora, mint a két partíción lévő adat.
A Ghost nevű programmal csinálsz egy mentést az OP rendszert tartalmazó partícióról a segéd winchesterre. A másik partíciót pedig valamilyen másoló programmal átmásolod a segéd winchesterre egy könvtárba. A Hirnen's CD-n rajta szokott lenni a Total Commander is, azt szoktam használni.
Ezután megformattálhatod egy partíciósra a winchesteredet.
Ha kész, a Hiren's-ről felállva, a Ghost segítségével visszamásolod a korábban Ghost-al készített mentést a segéd winchesterről. A Ghost úgy menti és másolja vissza az operációs rendszert, hogy az működöképes marad, nem kell újratelepíteni. Ezután valamilyen programmal, páldául Total Commanderrel visszamásolod a másik partíciót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!