Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mért melegedik a processzorom?

Lajoska03 kérdése:

Mért melegedik a processzorom?

Figyelt kérdés

Config.: amd 8320 fx (8mag) , ASUS Radeon RX 460 OC 4GB GDDR5 128bit, 10 gb ram,win10 64bit, CHIEFTEC IARENA 500W GPA-500S8 TÁPEGYSÉG, Arctic Freezer A30-as hűtés van a procin.

A kérdésem az volna, mért melegedik a processzor. igen tudom AMD alapból jobban melegedik, ki fújtam kompresszorral , hőátadó pasztát 3 hetente cserélem (Kénytelen vagyok) mivel annál tovább sosem bírja.. játék közben 75 fokig is felmegy ott aztán elkezd szaggatni a játék, leugrik az fps..(jobb esetben) rossz esetben kikapcsol a gép a hőkioldóvégett, hogy ne égjen szét. Gápházam Aviator Midi-Tower (elől 2 ventilátor ami befelé szívja a hideget. mögötte a processzor venti ami úgyszintén magába szívja, leghátul ami kifele nyomja a benti levegőt illetve a tetején is van 1 ami kifelenyomja.(tudom a tápegység nem a legjobb akarok legalább egy 700w-at. de evégett melegedne ennyire a processzorom ? ez a processzor körülbelül másfél éve van meg.. régen sem volt hűvös... de azt hiszem ennyire nem melegedett.. az idegeimre akar menni és nem tudom mi a probléma... UI.: hőátadó paszta egy deep cooler Z5-st használok. illetve most akarok venni Arctic MX4-es hőátadó pasztát. ezt kaptam eredetileg is a processzor hűtésemhez. remélem valaki tud értelmes választ adni nekem amit előre is köszönöm ! :)

2018. febr. 14. 08:38
 1/10 anonim ***** válasza:
Milyen alaplapod van?Felesleges a 700 wattos táp
2018. febr. 14. 10:01
 2/10 A kérdező kommentje:
Ah Elnézést most látom az alaplapot kihagytam. ASRock 970 Extreme4
2018. febr. 14. 10:08
 3/10 anonim ***** válasza:
Az a hűtő direct-contact-os, tehát a hőelvezető csövek közvetlen hozzáérnek a processzorhoz. Ez alapján a kérdésem, hogy a szerelési útmutatónak megfelelően a hűtőt pasztáztad? Vagy a processzort? Ott ragadhat sajnos levegő. Továbbá szerintem egy irányt hagyj a levegőnek. Elölről szív, hátulról fúj. Nézd meg, hogy egyelőre ne legyen a levegő útjában kábel, meg semmi. 8320-al volt amúgy melegedési problémám nekem is. Inkább 8300-ra váltottam, ami csak 95w TDP-s. Ezt felhúzva bőven hozta a 8320 szintjét mégsem melegedett annyira. Nekem mondjuk DH15 van rajta ami szerencsére több mint elég. De a légáram nekem is töretlen. Kábelek az alaplap mögött, elöl csak szellőző rács van, hátul meg 2x12 centis venti fúj ki. Így az FX nem megy terhelés alatt sem 50 fokig. Talán a COD:WW2-vel tudtam 47 fokot elérni több óra játék után.
2018. febr. 14. 11:49
 4/10 A kérdező kommentje:

Több féle felhelyezést is próbáltam már. igen most az út mutató alapján kentem fel. tehát a hűtőre szépen felcsíkozva ahogy a képek mutatják.

Sajnos a kábelek összevissza vannak a gépházban. (tervezem az elvezetését) de úgy gondoltam csak a kábelek végett nem kéne ennyire melegednie. az imént tanácsolták, hogy vegyek egy vízhűtést rá. nem tudom az jobb volna esetleg ? ui.: ww2-t én is próbáltam.. mikor újra pasztázom fogjuk rá, hogy jól működik kb 2,3hét.. legalább is így volt.. akkor 50 fok körül van. illetve most azt tapasztaltam, hogy már 3 hét sem kell neki mostanában... és hát ugye a nagyobb igényű játékok közben nagyon felszökik a hő. Esetleg sokat számítana más fajta hőátadó paszta? ugye most deep cooler z5-t használok. viszont Arctic MX4-et jobban dícsérik. Köszönöm a válaszod.

2018. febr. 14. 12:29
 5/10 anonim ***** válasza:

Probaltad a gephaz oldal nelkul? Nalam a noname haz ventik nelkul sincs 60 fok felett meg nyaron sem.

Mar csak tipp, de akkor legalabb latod hogy a haz szellozik rosszul vagy a huto rosszul adja le a hot.

2018. febr. 14. 14:00
 6/10 A kérdező kommentje:
igen, próbáltam játék közben levettem valóban vissza esett a hőfok kb 5 fokot csökkent már,már azt hittem jó lesz, de nem volt tartós.. tovább játszottam és ugyan úgy melegedett
2018. febr. 14. 14:27
 7/10 A kérdező kommentje:

de azért azóta gépház oldal nélkül használom. a gépház oldal és a proci hűtő közt kb fél centi lehet a táv.

ezért is gondoltam, hogy lekéne venni... valamit segít de nem sokat.. természetesen nem onnan szívja a levegőt ugye. láttam olyan hűtöket amin dupla venti van a proci hűtőn. itt eléggé más mint egy normál hűtő borda így meg nehezíti a felhelyezést valahogy biztosan meg tudom oldani esetleg ez segíthet ?

2018. febr. 14. 14:33
 8/10 A kérdező kommentje:
Megoldódott ! le cseréltem intelre a gec.be az egész f..s sz.r húgy amd-t :)
2019. aug. 3. 08:27
 9/10 anonim ***** válasza:
Pont rosszkor váltottál Intelre, mert jelenleg Amd-t éri meg venni.
2019. aug. 3. 14:32
 10/10 A kérdező kommentje:

ha nincs pénz fűtésre akkor persze, h meg éri :D

(nem mondom, hogy nincs jó amd de egy intel konfig nagyban meg könnyíti az ember életét) tekintve, hogy az FX széria hulladék.

2019. aug. 3. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!