Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ha veszek egy gépet, amin...

Ha veszek egy gépet, amin Linux van, tudok rá rakni Windowst?

Figyelt kérdés
Szeretnék venni egy gépet, de ami jó lenne, azon Linux van, de én jobban szeretem a Windowst. Nagyon nehéz rátenni úgy, hogy semmi Linux és bloatware ne maradjon rajta?

2018. febr. 13. 19:05
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Telepítés elött formázni kell a merevlemezt és akkor semmi nem marad rajta.
2018. febr. 13. 19:10
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2018. febr. 13. 19:11
 3/9 anonim ***** válasza:

Szinte az összes gépet Linux-szal adnak. Letörlöd az összes partíciót és windows alól újra particionálod, majd mehet a telepítés C-re. D-t telepítés után a lemezkezelőben formázhatod.

Szóval érdemes C, és D partíciót csinálni. C legyen 100GB pl.

2018. febr. 13. 19:25
 4/9 A kérdező kommentje:
Neked is köszönöm. Sok programom van, nemrég azért kellett újrarakni a gépet, mert a C csak 145 GB volt, és lemezkezelőből nem tudtam nagyobbra venni valami helyreállítási partíció. (De ez lényegtelen. :))
2018. febr. 13. 19:37
 5/9 A kérdező kommentje:
... helyreállítási partíció Miatt. (Lemaradt.)
2018. febr. 13. 19:38
 6/9 anonim ***** válasza:

Ha játszol is, akkor 200 GB-is lehet, ez igaz.:)

De a visszaállítási pontok sok területet vehetnek el, én ott a csúszkát a legkisebbre vettem.

2018. febr. 13. 19:44
 7/9 Tom Benko ***** válasza:

Ha veszekj egy garázst Ferrarival, lecserélhetem hippivanra? Igen.

Apropó, miylen bloatware-re gondolsz? A Linuxon nem nagyon van olyan.

2018. febr. 14. 11:27
 8/9 anonim ***** válasza:

Ha Windowst akarsz, minek veszel Linuxos gépet?

Hardcore játékos vagy, nyomdaiparban dolgozol vagy audio/video szerkesztéssel foglalkozol? Ha nem, akkor semmi okod Windowst feltenni helyette, mert minden egyébre tökéletes a Linux.

Bloatware nincs a Linuxon, vírus sem, nem kényszerít semmire, nem kémkedik, nem tolja a pofádba a frissítést, csak ha te kéred, egyszerűen sokkal kevésbé idegesítő.

De te tudod. Természetesen le lehet cserélni Windowsra, de ez kb olyan, mintha vennél egy Beatles kazettát és Lagzi Lajcsit másolnál rá.

2018. febr. 15. 15:25
 9/9 Tom Benko ***** válasza:
@8: Na, Lajcsi azért tudott zenélni is, ha akart. (Igaz, nem túl sűrűn akart.) :D Legyen inkább Kiss Gróf.
2018. febr. 16. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!